På varme dager smaker det godt med kald suppe

Dagbladets kokk Jan Robin Ektvedt byr på tre smaksrike og sommerlige suppevarianter.

HVIT GAZPACHO: Kalde supper er nydelig og delikat sommermat. Ajo blanco er laget med mandler og hvitløk, og smaker fantastisk godt med lune, grillede tomater oppi.        FOTO: METTE MØLLER
HVIT GAZPACHO: Kalde supper er nydelig og delikat sommermat. Ajo blanco er laget med mandler og hvitløk, og smaker fantastisk godt med lune, grillede tomater oppi. FOTO: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss er suppe først og fremst høst- og vintermat, og kald suppe forbinder vi helst med en klassisk gazpacho, den tomatbaserte spanske suppa som gjerne serveres med isbiter.

Men det finnes en mengde spennende oppskrifter på kald suppe, og Dagbladets kokk Jan Robin Ektvedt byr på tre smaksrike og sommerlige varianter.

Ei kald og krydret suppe er perfekt både som en lett lunsj eller forrett i sommervarmen. Legger du litt ekstra godsaker oppi, blir suppa mettende nok som hovedrett også.

Skikkelig deilig strandmat.

Tomatsalsa av grillede tomater

- Prøv en ajo blanco, en hvit gazpacho, som er den rake motsetningen til den klassiske røde. Den er utrolig god, og lages med mandler, løk og hvitløk. Druer, melon eller epler hører gjerne med i en ajo blanco, men jeg anbefaler en lett og lun tomatsalsa av grillede tomater, sier Jan Robin Ektvedt.

Han liker å servere noe sprøtt eller varmt i kalde supper. Det gir en fin kontrast og dybde til retten.

Varmt tilbehør bruker han også i kald sellerirotsuppe.

Han koker sellerirot i fløte og melk, og siler av væsken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer