Garantert kribling i magen

På verdens lengste henge­bru må du holde inn magen om du møter noen

494 meter lang - men bare 65 cm bred.

SPEKTAKULÆRT: Verdens lengste hengebru for gående ble sist helg åpnet i Sveits. Den er nesten 500 meter lang og høyden ned til bakken er 85 meter på det meste. Og det er lite å si på utsikten. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verdens lengste hengende gangbru åpnet nylig sør i de sveitsiske alpene. Med en lengde på hele 494 meter har sveitsiske ingeniører fra firmaet Swissrope anlagt den spektakulære brua på den populære vandreruten mellom Zermatt og Grächen.

Opptil 85 meter over bakken langt der nede forkorter Charles Kuonen-brücke, som strekker seg over Grabengufer-ravinen, den populære vandreruten med flere timer. Faktisk kan du nå krysse selve dalen - som inngår i ei lengre rute - på ti minutter, noe som før tok tre timer.

Kribling i magen

Brua er imidlertid en del av en mye lengre rute, og sørger for et skikkelig kick underveis. Riktignok skal brua være konstruert på en måte som hindrer den i å gynge slik hengebruer gjerne gjør, men 85 meter over bakken, og med panoramautsikt til de godt over 4000 meter høye toppene Matterhorn og Weisshorn, skal det likevel godt gjøre å unngå kribling i magen.

Brua, som ble bygget i løpet av bare ti uker, ble offisielt åpnet sist søndag, til turiskontoret i Zermatts store glede.

- Hvor ofte får du anledning til å krysse verdens lengste hengebru? Opplevelsen er ubeskrivelig, sier turistsjef Daniel Luggen til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer