Padler rundt med kamera på hodet. Nå går bildene fra norske­kysten verden rundt

- Jeg hadde ikke regnet med at det skulle bli sånn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise. (Dagbladet): Med 28 000 følgere på Instagram har en molekylærbiolog som jobber med bioinformatikk og IT-utvikling ved Havforskningsinstituttet i Bergen, blitt en aldri så liten nett-hit.

Med et Gopro-kameraet festet til hjelmen foreviger den ivrige kajakkpadleren Tomasz Furmanek storslåtte øyeblikk norsk natur.

Det blir eksotisk og fengene synes internasjonal presse, som skriver at det er «breathtaking» når «Norges naturlige skjønnhet» blir fanget av kajakkpadlerens kamera.

Til nå er det ifølge Furmanek selv bare fotografer og kajakkpadlere som har fulgt ham på Instagram. Men etter at aviser som Daily Mail, The Telegraph, Daily Star, og papirutgaven av The Times de siste dagene har skrevet om nordmannen - har antallet følgere økt med flere tusen på bare få dager.

- Absurd - Det har tatt litt av, og det er litt absurd. Jeg hadde ikke regnet med at det skulle bli sånn, sier Furmanek om all oppmerksomheten til Dagbladet.

I padlermiljøet har Furmanek vært kjent en stund. Så vakre er bildene hans, at et han tok i Reinefjorden Lofoten i sommer, pryder forsiden på Canoe and Kayak nå i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer