Paien å bake når du har dårlig tid

Når du ikke har tid til å bake, er denne kaka perfekt.

OPPSKRIFT PÅ EPLEPAI MED VANILJEKREM: Paien å bake når du har dårlig tid. Foto: Marit Røttingsnes Westlie
OPPSKRIFT PÅ EPLEPAI MED VANILJEKREM: Paien å bake når du har dårlig tid. Foto: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

Selv om det er sommer, betyr ikke det at du selvfølgelig har all verdens med tid til å bake en deilig kake til helgas bursdagsfeiring eller kveldens gjester.

Så hva gjør du da? Jo, du jukser! Ikke heljuksing, men deljuksing. Funker skikkelig bra!

Følg bare disse trinnene!

Kjøp en pakke med butterdeig og en pakke med ferdig vaniljekrem. Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen din selv. Det er litt mer jobb, men blir til gjengjeld hakket bedre. Med det i hus, mangler du bare 2-3 epler og noen dryss med kanel for å få kaka i boks.

Så er det bare å la butterdeigplatene tine, kjevle dem ut og plassere dem i en paiform før du fyller på med resten av ingrediensene og putter det hele i stekeovnen.

Begynner eplene i hagen å bli ferdige, og du trenger større avsetning enn hva denne paien greier, kan du lage en eplekake i langpanna eller en smuldrepai med epler og mango.

Lyst til å lage paideigen selv? Bare så det er sagt, det er ikke all verdens med jobb å lage pai med en hjemmelagd mørdeig heller.

Det tar litt tid, og den må få lov til å hvile seg litt innimellom laging og utkjevling, men er høyst gjennomførbart for de fleste av oss.

Denne sjokolade- og pæreterten er vel verdt å prøve seg på. Bruk de pærene som ligger lengst inni kjøleskapet, og som begynner å bli skikkelig myke. Da blir paien aller best.

God bakst!

Les også:
Her er rabarbraoppskriftene
Middagstips - de enkleste
Matquizen ingen klarer
Slik lager du perfekte boller

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.