SYDENFERIEN:  Har du jobbet i hele sommer, er kan det være fint å  ta Sydenferien til halv pris nå. Foto: JOHN T. PEDERSEN
SYDENFERIEN: Har du jobbet i hele sommer, er kan det være fint å ta Sydenferien til halv pris nå. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

Pakker du kofferten i kveld, kan du få årets billigste sydentur

Hellas, Tyrkia, Kroatia, Kypros og Spania på billigsalg.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Så snart skoleferien er slutt, raser prisene på Syden-reiser. Heldige er de som har ferie til gode.

Nå går charterturene til Syden til langt under halvparten av det de koster i sommerferien.

På nettstedet solfaktor.no som selger reiser for alle charterselskapene lå det i går ute 293 820 charterreiser til lavpris for de kommende fire ukene.

Under tusenlappen Ei uke med garantert sol og varme går nå fra 997 kroner, med fly og hotell. Billigere blir det ikke.

Den gode nyheten er at det i år er spesielt mange reisetilbud fra flere steder i landet.

 MALLORCA:  Nå går Mallorcaturen til lavpris. Matgaten Apuntadores i Palma byr på nok av fristelser. Foto: JOHN T. PEDERSEN
MALLORCA: Nå går Mallorcaturen til lavpris. Matgaten Apuntadores i Palma byr på nok av fristelser. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

Det er både tid og penger å spare på å slippe omveien om Gardermoen. Det er mange flere charterfly fra forskjellige steder i landet i sommersesongen, dermed blir det også flere restplasser med direktefly på slutten av sommersesongen.

Restplasser Fra Oslo og Bodø koster en  chartertur til Tyrkia 997 kroner til uspesifisert bosted. Mens en ukes Tyrkiatur fra Evenes eller Molde kommer på 1195 kroner.

En ukes tur til Kypros fra Oslo koster fra 1295 kroner. Mens en tur til Kreta fra Stavanger koster tre kroner mer, 1298 kroner.

Det samme må du betale for en chartertur til Rhodos fra Ålesund, mens en ukes chartertur Mallorca til Oslo går nå fra 1398 kroner.

Sydenkupp De laveste prisene gjelder for avreise de nærmeste dagene.

Her er det mye å spare for raske koffertpakkere.

Også to ukers reiser går for lave priser nå.

DEN HVITE BYEN:  Over den nyere delen av byen ligger Lindos akropolis, et naturlig fort. «Den hvite byen», Lindosklippen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
DEN HVITE BYEN: Over den nyere delen av byen ligger Lindos akropolis, et naturlig fort. «Den hvite byen», Lindosklippen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Charterarrangørene setter også ned prisene på de dyreste reisene sine akkurat nå, siden det er færre som skal ut å reise etter sommerferien og før høstferien.
 
Dermed blir det tilbud i alle kategorier.

Flyreisen Når charterarrangørene ser at de ikke klarer å  selge charterreisene, selger de bare flyreisen noen kort tid før avreisen. Også her er det gode tilbud akkurat nå.

En flyreise tur-retur Oslo til Kypros, Mallorca, Kreta eller Rhodos går for 398 kroner. Mens tur-retur Tyrkia koster fra 495 kroner om du kan reise i løpet av de kommende dagene.

Det er billigere en hvilket som helst rutefly. Ulempen er at du må følge charterflyets reisedatoer, som er en eller to uker.

Ikke topphoteller Det er ikke charterselskapenes topphoteller som går under kategorien uspesifisert.

Som oftest er det enkle hoteller eller hoteller som ligger usentralt, som for eksempel golfhoteller.

Uspesifisert reise betyr at man ikke får vite bosted før du kommer fram, etter hva som er ledig akkurat da.

Oppgradert
Det er verdt å merke seg at akkurat nå, når det er mange reiser på salg, er nesten ingen prisforskjell på uspesifisert bosted og enkle to eller tre stjerners hoteller (charterarrangørens egne stjernerangeringer).

I enkelte tilfeller er prisen akkurat den samme.

Andre ganger er det bare noen få hundrelapper i prisforskjell mellom et uspesifisert og et navngitt hotell, viser  vår prisoversikt i tabellen under artikkelen.

Med et navngitt hotell får du vite hotellstandard, beliggenhet, basseng, og avstand til strand og sentrum før du reiser.

Charterselskapene anbefaler ikke småbarnsfamilier å velge uspesifisert.

Vis mer

Etter årets dårlige sommer setter mange av charterselskapene nå opp ekstrafly i høstferien. Men da er prisene på topp igjen.