Påleggstest: Skal du ha søtt på brødskiva, velg bort verstingene

Oppvokst med Banos og Nugatti? Dette er hva du får i deg.

LYSPUNKT: Palmeoljen er fjernet i mange av søtpåleggene. Ellers er det som før. De fleste er fulle av sukker og mettet fett. Foto: ERIK HELGENESET
LYSPUNKT: Palmeoljen er fjernet i mange av søtpåleggene. Ellers er det som før. De fleste er fulle av sukker og mettet fett. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat (Bramat.no): Det er kanskje dumt å gjøre en «sunnhetstest» av sjokoladepålegg og annet søtpålegg.

Men vi har likevel valgt å gjøre det for å opplyse forbrukerne om hva de får når de kjøper et av disse påleggene.

Bort med palmeolje Sjokoladepålegg er uten tvil et av de minst sunne påleggene som er å få kjøpt.

Men, det har skjedd en stor forbedring i løpet av de siste årene.

Mange av produsentene har byttet ut palmeolje med sunnere og mer miljøvennlige typer fett.

Mye sukker i alle Mange av søtpåleggene inneholder nå gunstigere fett enn tidligere.

Det er likevel ikke til å komme unna at påleggene inneholder store mengder sukker.

De fleste av oss spiser mer enn nok sukker, ikke minst barn som jo er den største målgruppen til disse påleggene.

Les også: Ikke alt søtt er usunt

Greit innimellom? For aktive barn som spiser sunt ellers, er det selvfølgelig ikke farlig å spise en skive med søtpålegg innimellom.

Men, hva skjer når man først har kjøpt en boks med et av disse påleggene?

Klarer man å la det stå, og kun bruke det en gang i blant? Neppe...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.