OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER: Jeg liker pannekaker best som dessert. Og her har de fått en solid kombinasjon på toppen... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER: Jeg liker pannekaker best som dessert. Og her har de fått en solid kombinasjon på toppen... Foto: Erik HannemannVis mer

Pannekaker med ny vri

Med denne oppskriften kan også jeg spise pannekaker.

- Hva er det til middag i dag, mamma?

- Pannekaker!

- Å nei, sa den utakknemlige gutten som ikke klarte å skjule skuffelsen.

Jeg synes middag var trist uten saus og poteter. Antagelig ble jeg bortskjemt, for er det en ting moren min kan, så er det å lage middagsmat. I strie strømmer kom det ferskt kjøtt og suppe, kjøttkaker med kålstuing og karbonader med løk ut fra kjøkkenet. Sammenlignet med all denne gode maten, kom de tynne lefsene dårlig ut.

Den dag i dag spiser jeg ikke pannekaker til middag. Pannekaker er dessert for meg. Jeg har laget en variant med eple som jeg liker godt, men nå i sommer kom jeg over en ny, kul variant. Og det skjer når du minst venter det; I gamlebyen, i et trangt, avlangt lokale på den italienske øya står det tre stykker og steker pannekaker. Det så ikke ut som om de har gjort annet enn å drikke rom og stekepannekaker siden siste halvdel av 80-tallet.

De serverte dem med mange ulike smaker, men det føltes liksom naturlig å prøve den med brennevin. Så vi gikk for varianten med Grand Marnier og banan. Høres rart ut? Ja, det høres merkelig ut, men jeg forsikrer deg om at du ikke blir skuffet om du prøver denne kameraten.

Oppskriften finner du nedenfor!


Les også:

Slik lager du pesto
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du ostebrød
10 oppskrifter med kjøttdeig

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.