Pannekaker med peanøtter

Slik har du neppe spist pannekaker før...

OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER: Pannekaker med peanuttsmør? Joda, det blir snadder! Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PANNEKAKER: Pannekaker med peanuttsmør? Joda, det blir snadder! Foto: Erik HannemannVis mer

Pannekaker med peanøtter er det nyeste i mitt kjøkken. Jeg har flere ganger gitt uttrykk for hvor skeptisk jeg er til pannekaker som middagsmat og min begeistring for pannekaker som dessert - for eksempel med sjokolade.

Et av de få unntakene er kanskje fleskepannekaker - det kan jeg spise til middag. Og nå har jeg en ny kandidat: Pannekaker med peanøttsmør.

Nå vil noen innvende at peanutter ikke har noe med middagsmat å gjøre. Til det har jeg å si: Nei, vanligvis ikke.

Når det er sagt: Cashewnøttene har, til sammenligning, en helt annen standing. De er velkomne i det gode middagsselskap. Ingen hever et øyenbryn når de havner i en herlig, indisk gryte, for eksempel.

Valnøtter (nydelig med nektariner!) har funnet seg hjemme i dessertenes univers. Særlig sammen med sjokolade. Mens peanøttene? Nei, de får bare være snacks. Internt i nøttemiljøet snakkes det om at de bare fungerer i ristet form med salt, helst til øl.

Nøttenes verden er urettferdig. Det er som om nøttene er innkapslet av et skall, et skall av konservatisme, manglende innovasjon og fraværende endringsglede. Og det er jo pussig, for de har samtidig som eneste mål å komme seg ut her i verden.

Pannekaker med peanøttsmør Nok om interne anliggender. Jeg ble nødt til å bryte ut og knekke opp de rigide forestillingene. Så derfor, helt uten forvarsel, hadde jeg fire store spiseskjeer med peanøttsmør i pannekakerøra.

Og vet du? Pannekakene ble bedre. Mye bedre. Oppskriften er ellers den samme, men med peanøttsmør ble det mer spennende, litt mer salt og ga en etterlengtet fylde og kraft.

Jeg serverte de med ørlite grann lønnesirup og det falt i god jord. Her har du oppskriften!

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.