PENGER I PANT: - Vi hadde&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">aldri drømt om at panteaksjonen&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">med tomflasker skulle føre så mye&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">godt med seg, sier Marita Jacobsen&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">og Tommy Kristiansen, her med&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">hovedpersonen Selma (6) og&nbsp;</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">lillesøster Cara (3). Foto: Espen Solli</span>
PENGER I PANT: - Vi hadde aldri drømt om at panteaksjonen med tomflasker skulle føre så mye godt med seg, sier Marita Jacobsen og Tommy Kristiansen, her med hovedpersonen Selma (6) og lillesøster Cara (3). Foto: Espen SolliVis mer

Panteaksjonen for Selma (6) gir millioninntekter til glede for andre kreftsyke barn

Familien startet å samle tomflasker da Selma fikk kreft. Så tok det helt av. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommeren 2013 fikk Selma Jacobsen (6) akutt leukemi. Blodkreften herjet i den vesle kroppen. Det hastet å komme i gang med behandling, etter at en kul i nakken avdekket kreften.

- Vi hadde to valg da Selma ble rammet. Det ene var å lukke oss inne og deppe. Det andre var å stå oppreist for Selma og gjøre den krevende behandlingen til en så positiv opplevelse som mulig. Vi valgte det siste, sier foreldrene Marita Jacobsen (34) og Tommy Kristiansen (40) fra Røyken i Buskerud.

Mål om 50.000

For å holde motet oppe både hos seg selv og datteren startet ekteparet Super- Selma-prosjektet. Tanken var å samle inn tomflasker, og bruke pantepengene til å finne på noe morsomt for andre barn i samme situasjon som Selma.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn