Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Unge med demens

Pappaen til Theodor fikk demens som 40-åring

Det er tre år siden Theodor (11) sist besøkte faren på skjermet avdeling på sykehjemmet. Nå håper familien på en mirakelpille som kan kurere demens. 

FORSTO IKKE: Symptomene på demens kan være vanskelige å tolke hos unge mennesker. Karolina Lippert (34) trodde det var forholdet deres som ikke fungerte: - Hadde jeg bare visst det jeg vet nå, ville jeg ikke vært så irritert på ham, sier hun. Foto: John T. Pedersen
FORSTO IKKE: Symptomene på demens kan være vanskelige å tolke hos unge mennesker. Karolina Lippert (34) trodde det var forholdet deres som ikke fungerte: - Hadde jeg bare visst det jeg vet nå, ville jeg ikke vært så irritert på ham, sier hun. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Jeg husker at pappa kunne spise veldig mye tyggis. En hel pakke om gangen, sier Theodor (11).

- Ikke bare én pakke heller. Når det hadde kommet så langt, da var det virkelig ille, skyter mamma Karolina Lippert (34) inn.

I 2011 fikk Kjell-Tore, Theodors pappa og Lipperts mann, diagnosen frontotemporal demens. Da var han 40 år gammel.

Lippert beskriver de to åra før som tøffe. Symptomene hadde kommet gradvis, men ingen hadde - i sine villeste fantasier - sett for seg at det var dét som var årsaken til personlighetsforandringene han viste.

- Jeg skulle ønske at jeg kunne lest en avisartikkel om demens hos unge mennesker på den tida. Hadde jeg bare visst det jeg vet nå, ville jeg ikke vært så irritert på ham heller. Det er det jeg angrer mest på, at jeg var så sint på ham hele tida, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?