FERSKVARE: Hit har pariserne styrt sine skritt helt
siden 1800-tallet. Her får de alt de trenger til ukens
måltider. Alle foto: Cecilie Louise Berg
FERSKVARE: Hit har pariserne styrt sine skritt helt siden 1800-tallet. Her får de alt de trenger til ukens måltider. Alle foto: Cecilie Louise BergVis mer

Paris' hemmelige matperle - en gågate full av delikatesser

Et par metrostopp unna turiststrøkene finner du gaten som matglade parisere valfarter til for å fylle handleposene til helgens måltider.

Skal det være en smakebit, spør mannen i forkle utenfor ostebutikken, og peker mot et lite bord ved inngangen.

– Comté? Camembert? Roquefort?

MATGUIDE: Carole Metayer i La Route des Gourmets kaller seg for matgeograf, og lever av å guide matglade turister gjennom Paris. Vis mer

Vi lar oss ikke be to ganger, til tross for at vi nettopp har gomlet pølseprøver hos slakteren ved siden av.

I parisgaten rue de Lévis handler alt om gode smaker. Her ligger delikatesse og spesialbutikkene som perler på en snor. Tradisjonsrike fiskehandlere og grønnsaksforretninger, side om side med trendriktige utsalg av spesialkaker, eksklusiv olivenolje og sjokolade. Og nedover hele fortauet: Markedsboder med frukt, grønnsaker og blomster.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn