Påskegodt alle tåler

Påskegodis uten melk og gluten.

PÅSKEEGG: Klar for nybakte påskeharer. FOTO: Marit Aaby Vebenstad
PÅSKEEGG: Klar for nybakte påskeharer. FOTO: Marit Aaby Vebenstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Overfølsomhet for melkeprodukter - og melkeallergi er en av våre vanligste allergiformer, særlig hos må barn, noe som kan ha sammenheng med bruk av kumelk svært tidlig i livet.

Høytider som jul og påske kan være en utfordring for barn med allergier og intoleranser. Dette er jo høytider for kaker, søte snacks og marsipan.

Ønsker du å lage noe sunt og godt hele familien kan spise i påsken, er det bare å sjekke ut de allergivennlige oppskriftene under.

Bounty 1dl sukrin og 50 g kokosolje (f.eks Cocosa Ekstra Virgin) smeltes i en kjele.

Tilsett og rør godt: 1 dl kokosmelk 1 dl fløte (f.eks Rice Dream risfløte) 200 g kokos

Sett røren i kjøleskapet ca. 1 time. Form biter ca. 14 stk og sett de i fryseren. Bruk gjerne muffinspapirformer og klem de litt sammen.

Oppskrift: Soma Nordic

Falsk marsipan Så godt som alle oppskriftene i Voksentoppens Allergikokebok er uten gluten, melk og egg. Det er heller ikke brukt soya og nøtter. Det er en fantastisk bok for enhver som har behov for å lage mat til en med allergi eller intoleranse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer