Påskeharens nye favoritt

Posjert egg er en klassisk rett. Men hvordan i alle verden gjør man det?

||| OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Påsken er tiden for egg: kokte egg, stekte egg, eggerøre og omelett. Men det finnes også mer uvanlige måter å tilberede påskefrokosten på; i videoen over viser Dagbladets kokk Charlotte Mohn hvordan man lager posjert egg.

Her er teknikken skritt for skritt:

Posjert egg
1. Knekk et egg i et glass.

2. Ha litt eddik og salt i en kjele med kokende vann.

3. Rør rundt.

4. Mens vannet snurrer rundt: Ha i egget.

5. Ikke la vannet koke, det skal kun trekke i tre-fire minutter. Da skal egget være mykt og bløtt å ta på, og ikke ha en hard kjerne.

6. Ha det ferdige egget over i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Posjert egg er nydelig sammen med grønn asparges og hollandaise-saus.