OPPSKRIFT MED HJERTESKJELL: Her er det beste du kan gjøre med skjell. Sjekk den enkle oppskriften! FOTO: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED HJERTESKJELL: Her er det beste du kan gjøre med skjell. Sjekk den enkle oppskriften! FOTO: Erik HannemannVis mer

Påskemiddagen du ikke planlegger

Slik blir det supermiddag uten å planlegge.

MANDEL OG ROSINSNACKS FOTO: Erik Hanneman
MANDEL OG ROSINSNACKS FOTO: Erik Hanneman Vis mer
PEPPERMAKRELL-PÅLEGG FOTO: Erik Hanneman
PEPPERMAKRELL-PÅLEGG FOTO: Erik Hanneman Vis mer
TOMAT TIL KVELDS FOTO: Erik Hanneman
TOMAT TIL KVELDS FOTO: Erik Hanneman Vis mer
DEN GRØNNE SAUSEN:  Guacamole er lett å lage og den er enkel å variere. Foto: Erik Hannemann
DEN GRØNNE SAUSEN: Guacamole er lett å lage og den er enkel å variere. Foto: Erik Hannemann Vis mer
AIOLI FOTO: Erik Hannemann
AIOLI FOTO: Erik Hannemann Vis mer
HUMMUS Det er godt, enkelt og passer til veldig mye. FOTO: Erik Hanneman
HUMMUS Det er godt, enkelt og passer til veldig mye. FOTO: Erik Hanneman Vis mer
HJERTESKJELL FOTO: Erik Hanneman
HJERTESKJELL FOTO: Erik Hanneman Vis mer
SJOKOLADEKOPP Foto: Christopher Sjuve
SJOKOLADEKOPP Foto: Christopher Sjuve Vis mer

Om det blir slik det pleier ender ikke alle dagene i påsken opp med en tradisjonell middag. Altså en middag med forrett, hovedrett og dessert. Slett ikke.

Det kommer minst en dag, sannsynligvis flere, hvor det ikke er noen middagsplan. På mange måter er det de middagene, eller hva man skal kalle dem, jeg gleder meg mest til.

Da får jeg lov til å leke med maten.

Tapas: Før det hele har begynt Med litt skinke, ost og et glass musserende er det ingen som lider noen nød. Så vi begynner med det. Og litt nøttesnacks (oppskrifter nedenfor).

For å fylle opp litt på matbordet kan det være lurt å lage litt couscous eller en tabbouleh, for eksempel. Kanskje en stor salat (hvor du bruker begge salat-triksene) også vil gjøre seg.

Tapas: Første strategi Men, herfra og ut er de små tingene som teller. For de minste har jeg merket meg at de liker bittesmå ting. For eksempel liker de når jeg bruker tannpirkere og stikker dem i en feta-terning og en oliven, en cherrytomat, bit paprika, en agurkskive eller noe annet. Små pølsebiter med potet, asparges, fennikel funker også.

Så, første delen av planen for den planløse middagen er å improvisere fram noen sånne.

Tapas: Andre strategi Å steke brød i smør (eller olje) til det blir sprøtt og så gni brødet med et hvitløkfedd er begynnelsen på noe godt. Faktisk så holder det mange ganger i massevis! Men, det blir bedre om du for eksempel skjærer litt spekeskinke og har på litt ost, gjerne chevre. Kanskje du også kunne dryppe over litt honning? Ja, vi kunne jo også bake brødet i ovnen med chevre og honning. Klart det.

Å lage noen enkle pålegg som den peppermakrellen eller kanskje bare lage en guacamole, aioli eller hummus som man kan dippe brødet i.

Tapas: Den store fanfaren Triumfen kommer når jeg bærer fram de gode hjerteskjellene. De er dampet i hvitvin med litt smør og hvitløk - det er alt - og det tok bare fem-seks minutter. Det går også an å bruke blåskjell.

Tapas: Dessert Her holder det i massevis å servere en liten sjokoladekopp - for nå er alle så mette av den middagen som egentlig aldri kom.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.