PÅSKESALAT: Oppskrift på salat med appelsin og basilikum. Foto: Erik Hannemann
PÅSKESALAT: Oppskrift på salat med appelsin og basilikum. Foto: Erik HannemannVis mer

Påskesalaten er enkel

Påsken blir både gul og grønn.

Jeg trodde den enkleste appelsinoppskriften som fantes var den med sukker og kanel. Nå er jeg ikke sikker lenger.

Riktignok er dette en oppskrift med et helt annet bruksområde. Appelsin med basilikum og oliven kan spises som tapas, som tilbehør (særlig til fisk) eller bare som en kul snack.

Påskesalaten er enkel

Den eneste teknikken (som du strengt tatt kan skippe) som kreves av deg er å kunne skjære ut appelsinfileter.

Skjære appelsinfileter Det gjør du ved å først å skrelle den. Siden det tynne, ytterste laget allikevel skal fjernes bruker jeg en kniv. Så skjærer du ut båter, men skjær på innsiden av hver membran (det hvite som kapsler inn hver båt).

Pass på å gjøre det her over en bolle eller den tallerkenen du skal servere på. Det kommer nemlig til å dryppe gode safter fra appelsinen, og det vil du ta vare på.

Dressing til appelsinsalaten Det er strengt tatt ikke nødvendig med dressing utover noen dråper med olivenolje og eventuelt en skvis med sitron.

Påskesalaten er enkel

Dersom du skal servere denne til fisk, kan du legge litt mer i dressingen og for eksempel lage denne. Har du lyst til å ha en mer fyrig dressing med chili er dette en vinner.

Hva passer appelsinsalaten til? Om du skal servere salaten til noe, er det fisk som passer best. Jeg har lagt ved to klikk-klassikere nedenfor. Den første er perfekt trukket laks og den andre er torsk med rosmarin og hasselnøtter.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Vis mer