Pass deg for kvinnefellene

Kvinner blir økonomiske tapere ved samlivsbrudd.

MAMMAPERM: Christine Dickens (til venstre) og Siren Ellensen er hjemme i mammaperm med barna Celia (i venstre barnevogn) og Olav, som begge er tre og en halv måned. De har ikke noe lyst til å jobbe deltid mens barna er små, slik mange norske mødre gjør. 
Foto: Erling Hægeland
MAMMAPERM: Christine Dickens (til venstre) og Siren Ellensen er hjemme i mammaperm med barna Celia (i venstre barnevogn) og Olav, som begge er tre og en halv måned. De har ikke noe lyst til å jobbe deltid mens barna er små, slik mange norske mødre gjør. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere enn én av tre kvinner (35 prosent) sier at de ville ha klart seg dårlig økonomisk ved et samlivsbrudd, viser en fersk undersøkelse DNB har gjennomført blant et representativt utvalg nordmenn.

- Det er en kjensgjerning at 50 prosent av forholdene ryker. Det er derfor viktig å vite hvilke feller man kan falle i som samboer og gift. Dette kan ha store økonomiske konsekvenser — og kvinner kan lett gå ut som de økonomiske taperne hvis de ikke er bevisste på dette, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Ikke særeie Hun advarer kvinner mot å tenke seg godt om før de lar mannen ha særeie på huset hvis hun har flyttet inn til ham og paret skal gifte seg.

- Noen menn kan foreslå at han skal ha særeie på huset hvis du skal flytte inn. Det betyr at du heller ikke får en krone av verdistigningen. Og selv om det som oftest er kvinner som står for oppussing og interiør, får du ingenting igjen for arbeidet og pengene du har lagt igjen i boligen dersom forholdet går i oppløsning, sier hun.

Taper pensjon Kvinner jobber i mye større grad deltid enn menn, og det koster dem mange tusen kroner i året i pensjon fra folketrygden. Tar du også tjenestepensjon i betraktning, blir summen enda høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer