Dating:

Pass på så du ikke blir kanye'd på date i 2020

Er du klar for datingtrendene dette året?

TENK LANGSIKTIG: Man bør fokusere på hvem man ønsker å være sammen med i lengden, ifølge ekspert. Foto: Shutterbox
TENK LANGSIKTIG: Man bør fokusere på hvem man ønsker å være sammen med i lengden, ifølge ekspert. Foto: Shutterbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi går inn i et nytt år og mange har kanskje laget seg nyttårsforsetter der de skal ut å date for å møte nye mennesker. Nå er det blitt veldig vanlig å treffe andre via datingapper som Tinder, Grindr, Happn og Bumble.

Den britiske nettsida Popsugar har snakket med datingappen Plenty of Fish for å høre om det er noen spesielle trender vi kan forvente i datingverden dette året via en undersøkelse eksperter i appen har gjort.

Se listen over uttrykkene lenger ned i saken.

Alt skal ha merkelapper

Ane Hagen er datingrådgiver og har skrevet boka «Derfor lykkes du ikke med nettdating».

- Sånne uttrykk og trender gjør at vi føler oss mer inkludert i fellesskapet. Det gir oss noe å kjenne oss igjen i.

Hagen sier dette ofte kan gjøre det enklere å delta i samtaler og finne felles opplevelser man kan snakke om.

- Å sette et navn, eller en merkelapp, på en situasjon man har vært i - som «ghosting» (å slutte å svare noen uten noe forvarsel journ.anm.) for eksempel, gjør at vi kan beskrive det enklere og at vi ikke føler at noe er feil med oss. For uttrykket er jo der, så da har andre opplevd det også.

Ikke en god trend

Men selv om en merkelapp kan starte en samtale er det ikke bare positivt, ifølge Hagen.

- Nei, sånne er kjempenegative! De tar jo bort fokuset på det som faktisk er viktig.

Hun sier at ord som «ghosting» blir til fordi man ofte kan bli frustrert når man dater.

Hun legger til at prosessen med å sveipe, prate og kanskje møte noen kan bli såpass gjentakende over så lang tid, at det blir en slags hobby.

- Og hvis dating har blitt hobbyen din - så begynner du å analysere alt med den andre personen. Egentlig burde man jo bare være fokusert på å finne noen man vil prate med og ser for seg å kunne ha det fint med om femti år.

SKAL, SKAL IKKE? Mange blir for analyserende etter en stund. Foto: Shutterbox
SKAL, SKAL IKKE? Mange blir for analyserende etter en stund. Foto: Shutterbox Vis mer

Åtte nye uttrykk

De fleste har hørt om «ghosting», der noen bare slutter å svare uten forvarsel. Men nå har Plenty of Fish og Happn kommet med flere nye uttrykk på ting og personer du kan møte på om du skal ut og date.

1. Kanye'd
Hvis du noensinne har vært på en date og personen bare snakker om seg selv hele tida, mener appen at du har blitt kanye'd. Dette skal være tatt fra at rapperen ofte har vært kjent for å prate høyt om seg selv og være sin egen største fan.

2. Rossing
Har du noen gang datet noen, trodd dere var eksklusive og så får du høre at den andre personen har datet andre, men sier det er greit siden dere «var på pause»? Da har du opplevd rossing.

3. Keanu-ing
Dette er et av de positive uttrykkene! Keanu-ing skjer når du blir sammen med noen, og det sjokkerer folk hvor godt dere passer sammen.

4. Dogfishing
Har du valgt å gå på date med noen bare fordi de har en hund? Eller har du passet på å ha en hund i profilbildet ditt for å sikre deg en date? Da har du blitt dogfished eller dogfisha noen.

5. Yellow Carding
Dette uttrykket kan nesten forklare seg selv. Her gir du den du prater med et gult kort ved å gi beskjed om at noe den har gjort eller sagt ikke var helt greit.

6. Dial-toning
Eller summetone på norsk, likner litt på ghosting, men handler mer om det å faktisk ignorere personen før dere i det hele har startet et slags forhold. Dette kan for eksempel være at du gir noen nummeret ditt, for så å ikke svare når den kontakter deg.

7. Glamboozled
Har du noen gang sminket, ordnet og dollet deg opp til date, og så når du står der helt klar, så avlyser daten din? Da har du ifølge Plenty of Fish blitt glamboozled.

8. Elsa'd
Har du pratet med noen daglig før de plutselig slutter å snakke med deg og fryser deg ut av livet sitt? Da har du blitt elsa'd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer