Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vinterferie

Pass på så ikke skiferien i Alpene ruinerer deg

1700 skandinaver ble skadet sist vinter - ikke alle hadde reiseforsikring. 

AUDA: Som regel reiser du deg og børster av deg snøen etter et fall i alpinbakken. Men noen ganger går det ikke så bra. Da kan det være lurt å ha reiseforskringen i orden. Spesielt om du er på skiferie i utlandet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
AUDA: Som regel reiser du deg og børster av deg snøen etter et fall i alpinbakken. Men noen ganger går det ikke så bra. Da kan det være lurt å ha reiseforskringen i orden. Spesielt om du er på skiferie i utlandet. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

I Alpene er du så godt som garantert perfekt skiføre, og ikke minst - flott vær.

Vinterferien står for døra, og mange nordmenn planlegger en reise ned til Østerrike, Sveits, Frankrike eller Italia for å stå på ski eller brett noen dager.

Men husk på: Det er viktigere å huske reiseforsikring enn ski og staver.

Går det galt, og du trenger medisinsk hjelp, kan det nemlig bli ubehagelig dyrt for deg. Og det blir det dessverre for noen hvert eneste år.

En ny statistikk fra SOS International viser at flere nordmenn må avslutte skiferien med en smertefull skade - og gjerne ei skyhøy regning i tillegg.

I sesongen 2015-16 hjalp SOS Internationals alarmsentral, leger og sykepleiere mer enn 1700 skadde skiturister fra de nordiske landene.

- I Alpene samarbeider ofte alpinaleggene med private sykehus, ettersom disse som regel befinner seg nærmere enn offentlige, sier Annika Persson, direktør i Codan Forsikring.

- Skader kan ende med innleggelse, og i mange tilfeller må den uheldige ha en ny flybillett hjem, ifølge med en ledsager. Har du skikkelig uflaks i bakken, kan det hele ende med eget ambulansefly hjem.

- Dette kan fort koste 200 000 kroner om skaden skjer i Europa. Skulle det samme skje i USA, vil det sannsynligvis koste opp mot en million kroner, sier Persson, som ønsker norske skiturister god skiferie med følgende formaning:

- Kos dere på ski. Men husk å bruke hjelm og solkrem, respekter skiltingen i bakkene og kjenn dine egne begrensninger.

- Og, det aller viktigste: Ha forsikringene dine i orden. Å reise på skiferie uten gyldig reiseforsikring er svært risikabelt økonomisk sett.

Noe dette eksemplet fra SOS International illustrerer:

KOSTBART: Alarmsentralen SOS International har - basert på erfaringene fra sist vinter - hva en alvorlig kneskade kan komme til å koste en norsk skiturist uten reiseforsikringen i orden. Transport, sykehus, og hjemtransport er i gjennomsnitt beregnet å koste 86 000 kroner. Illustrasjon: SOS International
KOSTBART: Alarmsentralen SOS International har - basert på erfaringene fra sist vinter - hva en alvorlig kneskade kan komme til å koste en norsk skiturist uten reiseforsikringen i orden. Transport, sykehus, og hjemtransport er i gjennomsnitt beregnet å koste 86 000 kroner. Illustrasjon: SOS International Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling