Hevder han hadde astmaanfall og trengte luft

Passasjer ble så utålmodig da han ikke fikk forlate flyet at han tok nødutgangen over vingen

Tok håndbagasjen sin og krabbet ut.

UTÅLMODIG: Da passasjerene ikke fikk slippe ut av Ryanair-flyet i Spania, valgte en mann å håndtere situasjonen noe uvanlig. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Mer eller mindre sjokkerte medpassasjerer ble 1. januar vitne til at en polsk statsborger, som var passasjer på Ryanairs rute FR8164 fra Stansted utenfor London til Malaga i Spania, fullstendig mistet tålmodigheten, skriver The Guardian.

57-åringen hadde ifølge medpassasjerer vist tydelig frustrasjon over at flyet var forsinket med nesten en time ved avgang fra England, og frustrasjonen avtok ikke akkurat da passasjerene ble sittende i flyet i en halvtime og ikke fikk forlate det vel framme i Spania.

Mannen ble til slutt så tom for tålmodighet at han grep håndbagasjen sin, åpnet nødutgangen over vingen og krabbet ut.

Arrestert

Der ble han stående, og etterhvert overtalt til å krabbe inn i flykabinen igjen, hvor han resolutt ble arrestert av spansk politi.

Spanske Fernando Del Valle Villabolis ved med flyet som passasjer og sier til Mail Online: - Denne mannen hadde bestemt seg for at han ikke ville vente lenger. Han aktiverte nødutgangen og sa klart i fra at han ville forlate flyet via vingen, Det var surrealistisk, sier mannen, som også filmet hendelsen.

- Han var ute på vingen ganske lenge før mannskapet fikk overtalt ham til å komme tilbake.

Astmaanfall?

Raj Mistry var også med det aktuelle flyet, og tar den arresterte mannen i forsvar.

- Han satt ved siden av meg under hele flyturen og vi hadde en hyggelig samtale.

Under turen brukte mannen en inhalator flere ganger, sier Mistry til Mail Online, og fortsetter:

- Det virker som om ingen la merke til at mannen led av astma og at han trengte luft. De ville i alle fall ikke høre på ham.

Bekrefter

En talsmann for Ryanair bekrefter hendelsen.

- Denne episoden inntraff etter landing i Malaga 1. januar. Politiet på flyplassen arresterte mannen øyeblikkelig, og siden dette handler om et brudd på spanske sikkerhetsforskrifter, blir saken videre behandlet av spanske myndigheter, heter det i uttalelsen fra Ryanair.