FEIL FLY: Passasjeren, som skal ha hatt billett til et annet flyselskap, kom seg inn på All Nippon Airlines-flyet fra Los Angeles til Tokyo. Da feilen ble oppdaget, hadde flyvningen allerede vart i fire timer. Foto: NTB Scanpix
FEIL FLY: Passasjeren, som skal ha hatt billett til et annet flyselskap, kom seg inn på All Nippon Airlines-flyet fra Los Angeles til Tokyo. Da feilen ble oppdaget, hadde flyvningen allerede vart i fire timer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Luftfart

Passasjer gikk på feil fly som måtte snu etter fire timer i lufta - til Chrissy Teigens store irritasjon

Hissig tvitring fra modellen.

All Nippons flyging fra Los Angeles til Tokyo gikk ikke helt som planlagt 2. juledag. Fire timer ut i den 11 timer lange turen, måtte flyet nemlig ta en u-sving over Stillehavet og returnere til den internasjonale flyplassen i Los Angeles, melder The Guardian og flere andre medier.

BLE IRRITERT: Supermodellen Chrissy Teigen fikk en mye lengre flytur enn hun satte pris på. Foto: NTB Scanpix
BLE IRRITERT: Supermodellen Chrissy Teigen fikk en mye lengre flytur enn hun satte pris på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Årsak: Mannskapet oppdaget at det befant seg en passasjer i kabinen som ikke hadde billett til denne turen.

Dermed måtte både flyet og de øvrige 150 passasjerene returnere.

Ikke farlig

Det understrekes at situasjonen aldri ble oppfattet som farlig eller som en sikkerhetsrisiko, men at den skyldtes en feil.

Passasjeren, som ikke er identifisert, hadde nemlig billett til Tokyo, men med et annet fly fra et annet flyselskap, nemlig United Airlines.

Passasjeren skal ha skannet boardingkortet sitt på vanlig måte da han gikk på flyet, uten at systemet skal ha reagert.

Irritert modell

Reagerte gjorde derimot modellen Chrissy Teigen, som var blant passasjerene, som til sine 9,2 millioner følgere på Twitter stilte spørsmål om hvorfor alle måtte returnere på grunn av en passasjer som ikke skulle vært med.

Teigen, som reiste sammen med ektemannen, sangeren John Legend, stilte spørsmål om det var rettferdig at alle andre ble straffet for en enkelt passasjers feil.

- Hvorfor ikke bare lande i Tokyo og sende vedkommende tilbake? Hvorfor er dette (å snu, red.anm.) en bedre idé? Det lurer alle vi på, skrev hun etter å ha landet på samme sted som hun lettet fra åtte timer tidligere - og fortsatt med å latterliggjøre skannerne som skal sørge for at kun passasjerer med gyldig billett får gå på flyet.

Politiet på flyplassen i Los Angeles har forklart at episoden var et resultat av en feil, og ble ordnet opp i.