Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Passasjerer burde betale ekstra for å være idioter

Ryanair-sjef med brannfakkel etter klage fra passasjer.

KOSTER DEG DYRT: Glemmer du å skrive ut boardingpasset ditt før du skal ut og fly med Ryanair, kan det bli en dyr affære.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KOSTER DEG DYRT: Glemmer du å skrive ut boardingpasset ditt før du skal ut og fly med Ryanair, kan det bli en dyr affære. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Har du glemt å printe ut boardingpasset ditt før du skal sjekke inn på flyet? I så fall er du en idiot.

I alle fall i følge sjefen for lavprisselskapet Ryanair, Michael O'Leary.

Han mener det er rettferdig å kreve 94 dollar, nesten 550 norske kroner, for å printe ut boardingpasset til de reisende, fordi det er deres egen tabbe at de møter opp uten billett, skriver News.com.

Hengt ut på Facebook Utspillet kom etter at Suzy McLeod (35), en sint passasjer, skrev på flyselskapets facebook-side at hun måtte betale i overkant av 2000 kroner for å få skrevet ut boardingpasset til seg og sitt reisefølge.

KOMMER MED BRANNFAKKEL:  Sjefen for Ryanair, Michael O'Leary kaller passasjer som glemte å skrive ut boardingpasset sitt for en idiot. Foto: Dani Pozo / AFP / NTB Scanpix
KOMMER MED BRANNFAKKEL: Sjefen for Ryanair, Michael O'Leary kaller passasjer som glemte å skrive ut boardingpasset sitt for en idiot. Foto: Dani Pozo / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Hun var ute og reiste med sine foreldre og to barn, og måtte dermed ut med en god slant for å få alle fem skrevet ut.

McLeod hevder hun på ferien i Alicante ikke hadde mulighet til å skrive ut boardingpassene selv.

Betalte for å være idiot - Mor betalte 2000 kroner for å være en idiot, og klarte ikke å overholde avtalen hun inngikk da hun booket billettene. Vi synes Mrs McLeod burde betale 47 dollar (nesten 300 kroner) for å være så dum , uttalte O'Leary ifølge News.com.

På sosiale medier er det tobarnsmoren som får mest støtte.

Over 350 000 mennesker har støttet henne på Facebook og Twitter, etter at hun fortalte om sin misnøye med Ryanair.

Nytt spark O'Leary møter på sin side kritikken med et nytt spark mot 35-åringen.

- Som dere sikkert vet finnes det ingen internettkafeer i Alicante. Det er ingen hoteller i Alicante som har mulighet til å skrive ut noe, og det finnes ingen faksmaskiner slik at en venn eller kollega hjemme kan printe ut og fakse boardingpasset til deg, sier han ifølge The Sun.

Han legger til at 99,98 prosent av Ryanairs reisende klarer å printe ut boardingpasset og at de som ikke klarer det kan dra et visst sted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media