Utenlandsreiser:

Passet ditt kan være ugyldig lenge før utløpsdatoen

Derfor bør du sjekke passet ditt i god tid før du reiser

DITT ANSVAR: Er passet ditt egentlig gyldig selv om det er lenge til utløpsdatoen? Sjekk bildet og se om du har forandret deg mye.   Foto: Odd Roar Lange / Thetravelinspector
DITT ANSVAR: Er passet ditt egentlig gyldig selv om det er lenge til utløpsdatoen? Sjekk bildet og se om du har forandret deg mye.   Foto: Odd Roar Lange / Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange fristes til å bruke passet sitt helt frem til utløpsdatoen - som vanligvis er 10 år fra de fikk passet utlevert.Men, det kan være smart å be en kollega eller venn å sjekke at passet ditt faktisk er gyldig.

Ja, nå vil vi på charter-weekend-ferier.

Er dette deg?

- Passinnehaveren er selv ansvarlig for at bildet i passet ligner på deg selv. Har du forandret deg eller har utseendet ditt endret seg mye i løpet av noen år så kan det bli utfordringer ved en eventuell passkontroll. Vi anbefaler da å kjøpe/fornye passet, sier Gitte Hessenschmidt, avdelingsleder ved utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Noen har endret hårfarge, mistet hår eller forandret seg såpass mye at de ikke lenger ligner på bildet på passet. Dette kan være vanskelig å avgjøre selv, så be gjerne noen andre om litt hjelp - i god tid før reisen starter.

- Det samme gjelder dersom passet ditt er slitt eller har en tilstand som kan være utfordrende i en eventuell passkontroll. Da anbefaler vi å fornye passet, sier Hessenschmidt til Dagbladet.

Dette må du huske hvis du skal reise til USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer