Penger knuser kjærligheten

Slik unngår du at krangling om økonomi truer parforholdet.

KAN BLI  IRRITASJONSMOMENT: - Ingen ønsker å virke gjerrige, og mange bruker derfor penger til det som er felles fra egen konto. Dette kan føre til irritasjon fordi det ikke er penger igjen til regninger, eller fordi man føler man betaler mye mer enn den andre, sier Silje Sandmæl i DNB. Foto: COLOURBOX
KAN BLI IRRITASJONSMOMENT: - Ingen ønsker å virke gjerrige, og mange bruker derfor penger til det som er felles fra egen konto. Dette kan føre til irritasjon fordi det ikke er penger igjen til regninger, eller fordi man føler man betaler mye mer enn den andre, sier Silje Sandmæl i DNB. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Økonomi er et stadig tilbakevendende tema i parforholdet og en vanlig kilde til misnøye, sier familieterapeut Solveig E. Vennesland.

Hun møter ofte par i terapirommet som krangler om hva de bruker penger på.

- Hvis forholdet allerede skranter litt - og det gjør det ofte fordi mange par er på etterskudd med tid i dag - slår misnøyen gjerne ut i krangler om husarbeid og økonomi, sier Vennesland.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer