Stortingsvalget 2017 og pensjon

Pensjonist? Sjekk om du får mest med Erna eller Jonas

Kommer pensjonistene best ut hvis Erna Solberg (H) fortsetter i fire nye år – eller hvis Jonas Gahr Støre (Ap) overtar? Vi har bedt om ekspertenes vurderinger.

STORT SETT ENIGE:
Med noen få unntak er det ikke veldig store forskjeller på pensjonspolitikken til Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, mener eksperter som Dagbladet har snakket med.
FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG
STORT SETT ENIGE: Med noen få unntak er det ikke veldig store forskjeller på pensjonspolitikken til Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, mener eksperter som Dagbladet har snakket med. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jan Otto Risebrobakken, direktør for næringspolitikk i Storebrand

–Høyre og Ap stort sett enige

Pensjonsdebatten handler i for stor grad om pensjonister. Viktige stikkord de siste årene har vært mer til gifte og samboende pensjonister, skatt for minstepensjonistene og regulering av løpende pensjoner.

En viktig utfordring er å stå fast ved pensjonsreformen, og ikke falle for fristelsen til å justere enkeltelementer etter hvert som effektene melder seg. Vårens forslag fra Ap om å endre reguleringsreglene i folketrygden er et eksempel på det. Yngre velgere bør være oppmerksomme når politikerne lover mer til dagens pensjonister. Det er yngre arbeidstakere, som i fremtiden kan se frem mot betydelig lavere pensjonsnivåer enn dagens pensjonister, som må bære kostnadene ved slike tiltak.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer