NYE REGLER:  - De nye uførereglene i folketrygden får betydning for dem som allerede er uføre eller blir det i framtida, sier  Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Steenberg & Plahte. Foto: LARS EIVIND BONES
NYE REGLER: - De nye uførereglene i folketrygden får betydning for dem som allerede er uføre eller blir det i framtida, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Steenberg & Plahte. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Pensjonsforskjellen du skal være obs på

Offentlig sektor: lavtlønte får mest - Privat sektor: høytlønte får mest

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Mange er bekymret for hvordan de skal klare seg økonomisk hvis de blir uføre, viser ny undersøkelse. Sjekk hvordan de nye pensjonsreglene slår ut for ulike lønnsgrupper.

1. januar neste år trer reglene for ny uføretrygd i folketrygden i kraft. Samtidig er det også vedtatt ny uføreordning i offentlig sektor, mens Banklovkommisjonen har foreslått nye regler for uførepensjon i privat sektor.

- De nye uførereglene i folketrygden får betydning for dem som allerede er uføre eller blir det i framtida. Trygden vil bli skattlagt som lønn og ikke pensjon, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Steenberg & Plahte.

- De som allerede mottar uførepensjon får omregnet denne til ny uføretrygd og skal kompenseres for høyere skatt slik at de kommer tilnærmet likt ut. Med individuelt skattenivå sier det seg selv at man garantert ikke vil treffe riktig for alle, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn