Perfekt for deg som er glad i chili og spennende krydder

Fristende vegetaroppskrifter fra Karla Siverts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

<strong>FINT OG FRISTENDE:</strong> Nystekt falafel er perfekt for dem som er glade i chili og spennende krydder. Dette er deilig og kjøttfri helgemat! Foto: METTE MØLLER
FINT OG FRISTENDE: Nystekt falafel er perfekt for dem som er glade i chili og spennende krydder. Dette er deilig og kjøttfri helgemat! Foto: METTE MØLLER Vis mer

Mange av oss følger prinsippet med kjøttfri mandag.

<strong>KARLA SIVERTS:</strong> Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Men hvorfor ikke ta en kjøttfri helg også? Vegetarmat er både sunt og næringsrikt, og ofte enkelt å lage.

Her kan du virkelig eksperimentere og leke med krydder og urter.

Couscoussalat - Det er gøy å lage noe av bare grønnsaker som blir så godt! Vi har alltid noe spennende vegetarmat i restauranten, og det er mange som ønsker det. Couscous-salaten min har jeg fått gode tilbakemeldinger på, sier Karla Siverts.

Hun hakker opp rødløk og agurk, og legger tynne skiver fennikel over i isvann. Slik blir fennikelen ekstra sprø og god.

- Bruk grønnsaker etter sesong eller hva du liker godt. Couscous er anvendelig og passer til det meste. Rikelig med revet sitronskall og hakket persille gir frisk og god smak, sier Karla.

Klassisk vegetarrett Det finnes mye fristende, deilig og variert vegetarmat. En av Karlas favoritter er falafel, små og krydrede boller av kikerter.

ENDELIG FREDAG!

Denne artikkelen er fra Dagbladet Endelig Fredag.

Vi ønsker deg ei god helg!

Falafel er en klassisk vegetarrett fra Midtøsten, og har du ikke smakt det - så prøv Karlas spennende oppskrift.

De små bollene er utrolig gode! Det er noen ganger man møter nye smaker og tenker: Hvorfor har jeg ikke spist dette før?

- Er du glad i spicy mat, så er falafel perfekt. Det er et godt og kjøttfritt alternativ til fredagstacoen. Server bollene nystekte og gjerne med en god yoghurtdressing, frisk salat og pitabrød, sier Karla.

• Les også: Minner om strandrestauranter, parasoller og stekende sol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer