Perfekt kikkert med avstandsmåler

Her får du mye for pengene.

SER DET DU TRENGER: BUshnell Fusions kikkert får treningkast fem. Foto: John Arne Tungen
SER DET DU TRENGER: BUshnell Fusions kikkert får treningkast fem. Foto: John Arne TungenVis mer

Vi har tidligere testet kikkertsikter med avstandsmåler i samme prisklasse som denne. Denne kikkerten egner seg ikke så godt i skumring og mørke, men fungerer veldig bra ellers. Et fornuftig valg hvis du er på utkikk etter en kombinert håndholdt kikkert og avstandsmåler.

Bushnell bruker en usynlig og øyesikker laser i klasse 1. Ved hjelp av en digital klokke som beregner tiden signalet bruker fra kikkert ut til objektet og tilbake igjen, finner den avstanden med en nøyaktighet på én meter. Denne prosessen utføres på under ett sekund.

Produsenten oppgir at man kan måle avstand helt ut til 1465 meter. Vi fikk målinger ut til 1380 meter, noe som holder i massevis for en jeger.

Avstandsmåleren fungerer utmerket. Det går også greit å få hurtige målinger på mindre gjenstander. I tillegg til avstand, beregner denne kikkerten antall grader helling til målet.

Enkel å betjene Den har flere ulike scannefunksjoner.

«Brush mode» hjelper deg med å gi nøyaktige målinger i tett skog ved å ignorere forgrunnen, mens «BullsEye»-modus gir nøyaktige målinger ved små mål.

Kikkerten er nitrogenfylt og vanntett.

Linsene er behandlet med coating som gjør den mulig å se igjennom selv om de blir utsatt for fukt og regn. Den har et stort gummiert fokushjul som gjør den enkel å betjene med tykke hansker.

Den har også gummierte og lett justerbare øyekopper.

Blåskjær Vi har testet kikkerten under jakt og på turer i skog og fjell. Den er for det meste brukt i dagslys, men også noe under skumringsjakt. Den eneste ulempen vi har funnet med optikken, er at den ser ut til å gi et blåskjær. Dette framgår ikke spesielt under praktisk bruk, kun når vi sammenligner med andre kikkerter.

Les mer: Test av solide klokker til turbruk

Stor test av 20 kikkerter

Her kjøper du testvinnerne billig

Stor test av 13 isolerte skalljakker

Saken ble opprinnelig skrevet av Villmarksliv for Klikk.no. Les her.