«THE BATHROOM»: I et rom designet for nyforelskede er det den deilige senga og badet som tar mesteparten av oppmerksomheten. En glassvegg er det eneste som skiller badet fra resten av rommet.
«THE BATHROOM»: I et rom designet for nyforelskede er det den deilige senga og badet som tar mesteparten av oppmerksomheten. En glassvegg er det eneste som skiller badet fra resten av rommet.Vis mer

Perfekt utgangspunkt for en storbyferie

Problemet er at du ikke har lyst til å forlate senga.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Å bo på Story Hotel, Stockholms trendy hangout et steinkast unna Stureplan, føles som å befinne seg i et leilighetskompleks.

Her er det ingen resepsjon. Du sjekker inn for egen maskin, mottar en kode og taster deg inn på ditt respektive krypinn.

Skulle du likevel lure på noe, er det hjelpsomme hotellpersonalet bare tre tastetrykk unna.

«Ikke ring», står det på hjemmesida: Story ser helst at du bestiller selv.

Ulike romtemaer Du kan velge mellom ulike romtemaer i forskjellige prisklasser - fra en overdådig loftsleilighet til små kott - som du finner «prospekt» av på hjemmesida.

RESTAURANTEN: Her serveres Story Hotels imponerende og fristende, typisk svenske frokostbuffé.
RESTAURANTEN: Her serveres Story Hotels imponerende og fristende, typisk svenske frokostbuffé. Vis mer

Vi valgte oss «The Bathroom», både på grunn av prisen og muligheten til å bade på rommet.

Utsikt fra senga til badekaret høres kanskje romantisk ut, men du bør være rimelig glad i personen du reiser med.

En glassvegg er det eneste som skiller badet fra resten av rommet - og den er ikke lydtett.

Designet for nyforelskede Foruten badekaret, tar senga mesteparten av oppmerksomheten, men med tanke på at rommet er designet for nyforelskede par, burde det være greit.

Et lite skap hadde likevel gjort seg, tenkte vi, mens vi sloss om de få kleshengerne som dinglet fra et stativ i hjørnet.

Likevel: Senga er så behagelig at en fristes til å ligge langflat, iført frottémorgenkåpe, og glane på flatskjermen gjennom hele oppholdet.

Fint for Story, dumt for Stockholm.

«Bohemian chic» Story beskriver seg selv som «bohemian chic», og er gjennomført, uten å virke påtatt.

Nakne murvegger med kunsttapet (som for øvrig er til salgs) klistret henslengt over hverandre, en sengestamme i antikt tre og en mønstret, blåhvit vask, formet som en salatbolle, er fine blikkfang.

Miniatyrflasker med Face-produkter ble tatt godt imot, det samme ble vannflaskene i minibaren, «compliments from Story Hotel».

Ved Stureplan Beliggenheten ved Stureplan skimtes best om kveldene, da både baren og bakgården frekventeres av menn med vannkjemmet hår og platinablonde damer i stiletthæler.

Heldigvis er hotellet godt isolert, og en slipper å ty til ørepropper - hvis ikke en med vilje har valgt seg et av de billige rommene over baren.

Hotellet frir til den yngre garde: Med frokost til klokka 12 i helgene slipper festløvene å krype ut av senga i ørska.

Fristende svensk buffé - Dette rommet er for mørkt for frokost, klaget en morgengretten bedre halvdel over en skål frukt og en knasende croissant dagen derpå.

Men om belysningen i frokostsalen (som også fungerer som hotellets smakfulle restaurant) blir for dunkel om morgenen, fikk utvalget oss til å lysne: En imponerende og fristende buffé, typisk svensk, lekkert dandert, med ferske aviser, kickstartet dagen vår.

Og skulle du ha glemt underbukse eller sokker, fikser Story det også.

Det du trenger for en vellykket helg hos söta bror, med andre ord.