«Perfekte» mødre er mer deprimerte

Disse kvinnene er mer sårbare for depresjon.

PÅVIRKET AV BLOGGING? Virkeligheten kan være alt annet enn bildet av det «perfekte» livet. Illustrasjonsbilde - Colurbox ©
PÅVIRKET AV BLOGGING? Virkeligheten kan være alt annet enn bildet av det «perfekte» livet. Illustrasjonsbilde - Colurbox © Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: En ny studie fra Universitetet i Michigan viser at mødre som er svært opptatt av hva andre mener om dem, har større sjanse for å bli deprimerte.

Hvordan babyen oppførte seg i forhold til søvn, gråt og mat, var også avgjørende for hvordan de oppfattet seg selv.

- Funnene samsvarer med det en kan se i behandling av pasienter med depresjon, enten de er mødre eller ikke, at det er bra å være litt mer «raus» med seg selv, sier overlege og psykiater Signe Karen Dørheim ved Sandnes DPS Poliklinikk.

Studien fra Michigan viser at kvinner som er mest opptatt av ytrestyrte faktorer er mer sårbare for depresjon. Det vil si kvinner som er svært opptatt av hva andre mener og tenker om dem som mødre, forteller psykiateren.

Mammanett har tidligere formidlet mange historier om kvinner som forteller at livet som nybakt mamma ble alt annet enn forventet.

Forrige uke delte Helena Brodtkorb (28) sin historie på Mammanett.no og fortalte at hun opplevde det å få sitt første barn som et enormt sjokk.

Dømmer seg selv hardt Dørheim forteller videre at man i kognitiv psykoterapi forsøker å få disse pasientene til å se på seg selv «utenifra». Dette fordi man ofte dømmer andre mildere enn man dømmer seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer