Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Perspektivet understreker motivets personlighet på en leken måte

Her er vinnerne av ukas fotokonkurranse!

VINNERBILDET: Juryen har kåret Ellen Chatrine Laugen Vestnes motiv til ukas vinner:-  Dette kunne enkelt blitt et klassisk portrett, men fotografen har tenkt annerledes og brukt et spennende perspektiv for å understreke motivets personlighet på en leken måte.
VINNERBILDET: Juryen har kåret Ellen Chatrine Laugen Vestnes motiv til ukas vinner:- Dette kunne enkelt blitt et klassisk portrett, men fotografen har tenkt annerledes og brukt et spennende perspektiv for å understreke motivets personlighet på en leken måte. Vis mer

(Dagbladet): Fotokonkurransen  #øyeblikkene2013 arrangeres i høst her på Dagbladet.no sammen med Canon.

Ved hjelp av korte og poengerte instruksjonsvideoer lærer Dagbladets fotografer  bort ulike fototeknikker og -disipliner.

Du kan så selv teste ut disse teknikkene, sende inn dine beste bilder og konkurrere om å vinne et digitalkamera.

Annerledes vinkel Temaet for forrige ukes konkurranse var perspektiv.

Innen fristen onsdag hadde det kommet inn nærmere 500 bidrag til konkurransen.

Juryen definerer et gode perspektivbilde på følgende måte:

BALANSERT: Tom Trogstads bilde fra Jotunheimen får hederlig omtale av juryen: 

- Et klassisk froskepersektiv-bilde hvor alle elementene til sammen skaper en balanse.
BALANSERT: Tom Trogstads bilde fra Jotunheimen får hederlig omtale av juryen: - Et klassisk froskepersektiv-bilde hvor alle elementene til sammen skaper en balanse. Vis mer

- Fotografen må velge en uvant vinkel for å presentere motivet på ny og annerledes måte. Det er viktig å bruke forgrunn og bakgrunn aktivt for å skape en dybde og dynamikk i bildet.

Vinnerbildet Dette har Ellen Chatrine Laugen Vestnes fra Eidsvoll lykkes særdeles godt med.

Hennes svart-hvitt bilde kåres dermed til ukas vinner.

- Motivet er morsomt i seg selv og dette kunne enkelt blitt et klassisk portrett, men fotografen har tenkt annerledes og brukt et spennende perspektiv for å understreke motivets personlighet på en leken måte. Utsnittet, lyset og dybdeskarpheten fungerer ypperlig.

Ellen vinner det digitale speilreflekskameraet Canon EOS 100D.

Hederlig omtale I tillegg har juryen trukket fram ytterligere to bilder som fortjener hederlig omtale.

MAGISK STEMNING: Siw Kristines ridetur-bilde fra Instagram har også fanget juryens oppmerksomhet:- Selv om fargene og stemningen er kalde og mørke, oppfattes likevel motivet som varmt med klare assosiasjoner til høytid og glede.
MAGISK STEMNING: Siw Kristines ridetur-bilde fra Instagram har også fanget juryens oppmerksomhet:- Selv om fargene og stemningen er kalde og mørke, oppfattes likevel motivet som varmt med klare assosiasjoner til høytid og glede. Vis mer

Mogop i Jotunheimen, tatt av Tom Trogstad:

- Et klassisk froskepersektiv-bilde hvor alle elementene til sammen skaper en balanse. De varme fargene i blomstene og sollyset i forgrunnen står i kontrast til snøen i fjellene bak. Dybde, varme og følelsen av vår gjør dette til et vellykket bilde.

Rideturen i Sørkedalen, delt på Instagram av Siw Kristine:

- Selv om fargene og stemningen er kalde og mørke, oppfattes likevel motivet som varmt med klare assosiasjoner til høytid og glede. Fotografen har lykkes å fange det myke lyset og blåtonene. Å se dette vakre motivet fra hesteryggen gir et annerledes perspektiv. Det resulterer i et bilde du kan se lenge på.

De tidligere ukesvinnerne ser du her: makro, bil, familie og stemning.

Stor suksess Det er andre gangen fotokonkurransen #øyeblikkene2013 arrangeres.

Den forrige runden fant sted i sommer og ble en umiddelbar suksess.

I løpet av de seks ukene konkurransen varte, kom det inn nærmere 10 000 bilder på e-post, mms og Instagram.

Da så vi blant annet på hvordan du lykkes med å ta gode portretter, feriebilder, actionfoto, bilder av kjæledyrene, matbilder og hvordan du unngår å gjøre de vanligste fototabbene.