Du leser nå Dagbladet Pluss

Pensjon og sparing

Petter Olsen mener han har funnet en bra sparemåte. Slik kan du spare smart til pensjon

I dag sparer én av tre til pensjonsalderen. I åra framover blir flere nødt til å ta mer ansvar for egen pensjon.

Trygg framtid: Brannmann Petter Olsen synes han har en god pensjonsordning, men vurderer ett ekstra grep for å sikre barnas fremtid. Foto: Jacques Hvistendahl
Trygg framtid: Brannmann Petter Olsen synes han har en god pensjonsordning, men vurderer ett ekstra grep for å sikre barnas fremtid. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Alle som jobber i offentlig og i privat sektor, må regne med at pensjonsordningene blir dårligere. Det er ikke til å stikke under en stol at både stat og arbeidsgiver forventer at folk tar større ansvar for egen pensjon framover. Det betyr at vi må spare mer selv, mener Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi.

En fersk undersøkelse Respons har utført for Sparebank1, viser at 37 prosent – en tredjedel av norske arbeidstakere – legger av penger til pensjon, i tillegg til det de mottar fra folketrygden og arbeidsgiver.

Mindre pensjon

–Tallet burde ha vært langt høyere, ikke minst fordi mange ikke vil ha muligheten til å kompensere for utslagene av levealdersjusteringen ved å stå lenger i jobb. Når folk lever lenger, skal pensjonen fordeles over flere år – og det betyr mindre pensjon hvert år. I tillegg har de færreste i privat sektor fått beholde de gode ytelsespensjonene. I mange bedrifter spares det bare minimumsinnskuddet på 2 prosent, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.