Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Philips og Sony med Android Lollipop i TV-ene

Det kan faktisk hende at Android Lollipop kommer på din nye TV før du får det på mobilen.

ANDROID LOLLIPOP: Kommer til Philips og Sonys Android-TVer denne våren, dermed vil det bli enda bedre app- og spill-utvalg, via Google Play. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
ANDROID LOLLIPOP: Kommer til Philips og Sonys Android-TVer denne våren, dermed vil det bli enda bedre app- og spill-utvalg, via Google Play. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Som eiere av Android-mobiler raskt erfarer, tar det ofte irriterende lang tid før nye Android-versjoner rulles ut på akkurat den mobilen du selv eier.

Hovedforklaringen er ganske enkelt at de ulike mobilprodusentene har gjort tilpasninger i sin Android-versjon, som så igjen må bearbeides kraftig for å fungere med de nye Android-versjonene. Og jo større endringer, jo lenger tid tar det.

LES OGSÅ: Her er nyhetene i Android Lollipop

I praksis betyr det at du kan oppleve at vårens TV-modeller kommer med en nyere Android-versjon enn det mobilen din har, og her er det Philips og Sony som leder an.

Hovedfordelen med en Android-TV er selvsagt at det blir en enorm tilgang til apper via Google Play, og du kan selvsagt betjene TV-en og appene den gir direkte via mobilen eller nettbrettet, uavhengig av om du har en Android eller iOS-enhet.

Men dette er teorien, og nøyaktig hvor bra Android Lollipop fungerer i praksis, må vi selvsagt komme tilbake til når vi får våre testmodeller. Her er det vi vet så langt.

LES OGSÅ: Når kan du få Android Lollipop på mobilen? og LG G3 har fått Lollipop

Philips: 2. generasjons Android-TV Når det gjelder å bruke Android som opereativsystem i SmartTV-ene, tyvstartet Philips med å lansere flere TV-modeller med innebygget Android allerede ifjor. I år som i fjor vil betjeningen skje via pek-og-klikk-fjernkontrollen, som også har et fullt QWERTY-tastatur på baksiden.

LES OGSÅ: Vi har testet Android-TVen!

2014-modellene til Philips har imidlertid en tidligere Android-versjon, men den gode nyheten er at de som eier en 8809, samt toppmodellene 9109 and 9809, vil få en gratis medieboks i løpet av 1. kvartal som gir Android Lollipop.

2015-modellene til Philips vil derimot ha Android Lollipop innebygget, og de første modellene kommer i begynnelsen av april.

I tillegg til at du får tilgang til innhold på Google Play Store, er også Philips vanlige SmartTV-plattform på plass, med blant annet lagring via Dropbox, samt at du også får online spillstreaming via tjenesten OnLive.

Og nå kommer Sony også Vi har allerede konstatert at flere Sony modeller i år vil få Android Lollipop, og det er nå bekreftet at det vil gjelde 4K-seriene X94C-/93C, X90C, X85C, X83C, og fullHD-seriene W85/80C og W74C.

De første Sony-modellene med innebygget Android skal komme til Norge i april.

Sony skryter spesielt av den innebygde mikrofonen på touchpad-kontrollen, som gjør det enkelt å søke opp innhold på nettet via TV-en.

Sony legger også vekt at deres modeller er «Google Cast Ready», sånn at du skal kunne sende innhold fra mobilen, nettbrettet eller PC-en - direkte til TV-en uten å måtte kjøpe en ekstern Chromecast-enhet.

Dette er likevel ikke noe Sony vil bli alene om. Google vil nemlig ha denne funksjonen inn på alle Android Lollipop-TVer, så dette vil også være på plass hos Philips.


Ellers er det verdt å merke seg at Sonys 2015-modeller også skal få spillstreaming-funksjonen Playstation Now, og den kan du lese mer om her.
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

SONY MED ANDROID LOLLIPOP: Både Sonys og Philips TV-modeller med Android Lollipop vil være Google Cast Ready. Foto: SONY
SONY MED ANDROID LOLLIPOP: Både Sonys og Philips TV-modeller med Android Lollipop vil være Google Cast Ready. Foto: SONY Vis mer
UHD880: Boksen som gir Philips-eierne Android Lollipop og HEVC-støtte.  Den bør derfor også kunne gi Netflix i 4K.   Foto: PHILIPS
UHD880: Boksen som gir Philips-eierne Android Lollipop og HEVC-støtte. Den bør derfor også kunne gi Netflix i 4K. Foto: PHILIPS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media