<strong>ØKT FORBRUK:</strong> I gjennomsnitt tar vi 10 smertestillende piller paracetamol og ibuprofen hver måned. Foto: LARS EIVIND BONES
ØKT FORBRUK: I gjennomsnitt tar vi 10 smertestillende piller paracetamol og ibuprofen hver måned. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Pillene kan virke ufarlige, men de har bivirkninger

Bruk smertestillende riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Salg av paracetamol har økt gradvis over lang tid. Vi bruker mer paracetamol, og litt mindre av andre smertestillende midler, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet.

I gjennomsnitt tar vi 10 smertestillende piller paracetamol og ibuprofen hver måned.

- Det er en ønsket overgang fra andre smertestillende midler til paracetamol. Kampanjen hvor vi advarte mot bruk av diklofenak for pasienter med hjertesykdom eller risiko for hjertesykdom har hatt en betydelig effekt, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer