Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Pilot tok på seg ekstrajobb - reddet flyturen for firebarnsmor

Tilbød fanget sitt.

UVENTET HJELP: En småbarnsmor som reiste alene med fire små gutter ble reddet av en finsk Finnair-pilot på frivakt. Hadde ikke piloten tilbudt seg å ha en av babyene på fanget, ville moren ikke fått anledning til å fly. Foto: NTB Scanpix
UVENTET HJELP: En småbarnsmor som reiste alene med fire små gutter ble reddet av en finsk Finnair-pilot på frivakt. Hadde ikke piloten tilbudt seg å ha en av babyene på fanget, ville moren ikke fått anledning til å fly. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ami Niemila jobber i kabinen for Finnair, og la her om dagen ut et bilde som nå går viralt: En pilot i full uniform som mater en liten guttebaby med tåteflaske.

Kanskje ikke så spesielt i seg selv, men hadde ikke piloten - som heter Tom Nystrøm og var med Finnair-flyet på vei til Helsinki som passasjer - steppet inn som matmor for den lille gutten, kunne det endt med at moren hadde blitt stående igjen i gaten.Hun reiste nemlig med fire små gutter, to av dem babyer. Og som Niemila skriver på Instagram-kontoen sin der hun postet bildet:

- Selvsagt kan en ikke reise med to babyer på fanget, så vi måtte løse problemet med et manglende fang - ellers ville det blitt «no go» for moren og hennes fire små - ergo at hun ville blitt nektet å fly.

- Heldigvis hadde vi mannskap som skulle forflyttes om bord, og Tom tok oppgaven med å være det ledige fanget. Er de ikke søte!

- Jeg har små barn selv, så det var helt naturlig å hjelpe moren som reiste med fire små barn, sier Nyström selv til Inside Edition.