Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Pilotene som kranglet voldelig i cockpit fikk sparken

Indiske Jet Airways.

SPARKET ETTER KRANGEL: En mannlig pilot skal ha klappet til sin kvinnelige kollega under en Jet Airways-flight fra London til Mumbai 1. januar. Nå har begge pilotene fått sparken. Arkivfoto: NTB Scanpix
SPARKET ETTER KRANGEL: En mannlig pilot skal ha klappet til sin kvinnelige kollega under en Jet Airways-flight fra London til Mumbai 1. januar. Nå har begge pilotene fått sparken. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen dager siden gikk historien om to indiske piloter som hadde hatt en til dels voldelig krangel seg i mellom på en ordinær ruteflygning for Jet Airways mellom London og Mumbai 1. januar.

Ifølge Times of India klappet den mannlige piloten til sin kvinnelige kollega under den svært hissige krangelen, noe som førte til av kvinnen forlot cockpiten gråtende.

Hun måtte overtales av besetningsmedlemmer til å gå tilbake, skriver avisen.

På et visst tidspunkt forlot også den mannlige flygeren cockpiten - slik at ingen satt ved spakene, noe som er et grovt brudd på sikkerhetsreglementet.

Fikk fyken

Jet Airway bekreftet episoden umiddelbart, men karakteriserte den som «en misforståelse».

Nå har ledelsen i flyselskapet kommet til sin konklusjon, og den er brutal: Begge flygerne har fått sparken med umiddelbar virkning, melder nyhetsbyrået AFP.

Flyet hadde 324 passasjerer om bord på flyvningen som altså i en kort periode ikke hadde bemanning ved spakene. Flyet landet som planlagt uten problemer i Mumbai på rutetid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!