SNADDER TIL RØDT: Det er forbløffende hvor lite som skal til for å lage noe godt til en rødvin fra Oregon: tyropita for eksempel, som er filodeig fyllt med fetaost og ricotta. Foto: Lisbeth Michelsen
SNADDER TIL RØDT: Det er forbløffende hvor lite som skal til for å lage noe godt til en rødvin fra Oregon: tyropita for eksempel, som er filodeig fyllt med fetaost og ricotta. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Pinot noir i verdensklasse

Vintestvinneren får terningkast seks!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Pinot noir er uten tvil en av verdens aller beste og mest populære rødvinsdruer.

Dens popularitet har sitt opphav i Burgunds verdensberømte viner, som viser druens egenskaper fra sin aller beste side.

De seinere åra har det derimot kommet flere områder som produserer spennende viner laget på Pinot noir, og Oregon i USA er en av de aller beste.

Pinot noir er en kresen drue og krever helt spesifikke betingelser for å frambringe viner av god kvalitet.

Er det for kaldt, blir den spinkel

Er klimaet for varmt får den fort et kokt, uelegant bærpreg og mister sin friskhet og eleganse, og er det for kaldt blir den spinkel og får grønne umodne aromaer som er lite tiltalende. I tillegg må avkastningen være lav for at vinen skal få nok konsentrasjon og smak til tross for sin lyse farge og slanke fylde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn