Pizzastål eller pizzastein?

Guide til utstyret som passer for deg.

HVORDAN LAGER DU DEN BESTE PIZZAEN? Det er mange veier til sprø og luftg pizza, fra 100-200 kroner til over tusenlappen. Foto: THOMAS STRZELECKI / DINSIDE.NO
HVORDAN LAGER DU DEN BESTE PIZZAEN? Det er mange veier til sprø og luftg pizza, fra 100-200 kroner til over tusenlappen. Foto: THOMAS STRZELECKI / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Dinside Du trenger tre ting for å få perfekt italiensk pizza: Pizzamel, tid og temperatur.

Bruker du skikkelig pizzamel og er gjerrig med gjæren, er mye gjort.

Kanskje nettopp du sitter på Norges beste pizzaoppskrift. Har du en supergod oppskrift, delta i konkurransen «Norges beste pizza».

Send inn din oppskrift innen 14. februar og du er med i konkurransen hvor vinneren får en pizzaaovn.

Mer om konkurransen annet sted på siden.

For å få den sprø og luftige bunnen trenger du imidlertid noe mer: skikkelig varme.

Les også: Vi testet pizzagjær vs vanlig gjær - hva er best?

Skru helt opp! Høy temperatur er essensielt for perfekt italiensk pizza. Her har du flere muligheter, som vi også tidligere har testet og omtalt.

Du kan oppnå høye temperaturer i en pizzaovn, eller du kan benytte deg av pizzastein eller pizzastål i stekeovnen din på høy varme.

Du kan også med fordel steke pizza på grillen - da kan du virkelig få den gode «steinovnsbakte» smaken.

Det er store forskjeller på pris og lagringsbehov. Her kan du se noe pizzautstyr som kan hjelpe deg til en perfekt pizza:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.