Planlegger du ferie? Da bør du få med deg dette

Mye nytt på reisefronten i 2017.

DRØMMEFERIEN: Mange nordmenn vil gjerne feriere mer i eget land. Økt terrorfare flere steder i utlandet bringer både nordmenn og utlendinger til Fjord-Norge. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
DRØMMEFERIEN: Mange nordmenn vil gjerne feriere mer i eget land. Økt terrorfare flere steder i utlandet bringer både nordmenn og utlendinger til Fjord-Norge. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi vil gjerne reise, oppleve, lære - og ikke minst slappe av. Men hvordan blir reiseåret 2017? Vi har sett nærmere på noen av aktørene som er viktige for mange nordmenns reiser.

Hurtigruten

Hurtigruten er mye mer enn en selskap som seiler i trafikk mellom Bergen og Kirkenes. Nå satser de enda mer på opplevelsesreiser og oppdagelsesreiser. Hurtigruten er verdens største aktør innen opplevelsesturisme i Antarktis og tar deg også med på øyhopping i Nord-Atlanteren neste år. Da besøker de Grønland, Færøyene, Island og Shetlandsøyene. To nye ekspedisjonskip er under bygging på Sunnmøre. MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen skal gjøres klare for nye tokt. I tillegg er MS Spitsbergen og MS Midnatsol ferdig ombygd som ekspedisjonsskip.

Hurtigrutepassasjerene gråter etter å ha sett skipene etter ombygging.

Charternyheter

Etter over 50 år med chartertrafikk fra Norge er nordmenn mer enn klare for nye reisemål. Og de store charterselskapene kommer med mange nyheter over nyttår. Flere av dem satser på reiser til Sri Lanka og Marokko, med nye hoteller og resorter.Ving åpner reiser til Lesvos i 2017, TUI tar deg med til Montenegro, Istria og Algarve. Mens Apollo setter opp nye rutere til Lesvos og Kalamata i Hellas samt til Montenegro.TUI satser også på storbyferier til blant annet London, Manchester, Paris, Barcelona, Roma, Berlin, Praha og New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer