TILBYGG PÅ PÅLER: Kubehuset fra 60-tallet har fått et nytt tilbygg på påler og en helt ny kledning. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC
TILBYGG PÅ PÅLER: Kubehuset fra 60-tallet har fått et nytt tilbygg på påler og en helt ny kledning. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLCVis mer

Plasserte huset på stylter

Eierne ønsket et nytt hovedsoverom. Resultatet ble et tilbygg på påler.

Arkitektene bak det 280 kvadratmeter store huset i Pound Ridge, New York har vunnet ærespris for sin ombygging av det særegne huset.

Kundene, en familie på fire, kontaktet arkitektene i Method Design med ønske om utbygging og endringer på 60-talls huset sitt.

STRAMT INTERIØR: Boligen er innredet enkelt og stilrent. FOTO: Taylor Deupree
STRAMT INTERIØR: Boligen er innredet enkelt og stilrent. FOTO: Taylor Deupree Vis mer

- Vi ble bedt om å gjøre tre viktige endringer på huset, forklarer Reese J Campbell, partner i Method Design til Bonytt.no. Kundene ønsket en ordentlig inngangsdør, et tilbygg med et hovedsoverom og en ny, bærekraftig kledning på huset.

- Selv om planen var en restaurering endte vi opp med et helt nytt hus.

Tilpasset naturen Arkitektene prøvde i størst mulig grad å tilpasse seg det frodige terrenget rundt huset.

PLANTEGNING: Reese Campbell/Method Design PLLC
PLANTEGNING: Reese Campbell/Method Design PLLC Vis mer

- Vi måtte tilpasse oss det kuperte landskapet rundt huset da vi satte opp tilbygget på huset. Det var også viktig å tilrettelegge interiøret etter kundens ønsker. Kona jobber i NYC, mens mannen arbeider med kunst, design og musikk hjemmefra, og ønsket et klart skille mellom privat og "offentlig" rom.

På påler For å løse dette plasserte arkitektene det nye hovedsoverommet på en samling av søyler som skal visualisere alle trærne som omkranser huset. Under tilbygget har de plassert den nye inngangen til huset.

- Pålene er plassert i et strukturelt system som gir en innovativ balanse, stabilitet og likevekt, forklarer Campbell.

Kledningen Arkitektene hadde også en konseptuell tanke bak kledningen på huset.

TILPASSET TERRENGET: Siden huset er bygget i en bakke valgte arkitektene å utnytte terrenget ved å bygge boligen på påler. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC
TILPASSET TERRENGET: Siden huset er bygget i en bakke valgte arkitektene å utnytte terrenget ved å bygge boligen på påler. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC Vis mer

- Kledningen på de ulike delene av huset skal symbolisere hva som finnes på innsiden og hvilke deler av huset som er nye og hvilke som er gamle, forklarer arkitekten. De offentlige områdene i huset har fått detaljer med varm sedertre kledning, som skal symbolisere skogen og miljøet rundt huset.

De større flatene er dekket med en robust kledning av vanntett fibersement. De mørke delene viser den eldre delen av huset, mens de lyse tonene viser de nye og endrede delene.

Kontakt med naturen Arkitektene i Method Design satte inn et stort vindu på den nye delen av huset slik at boligen skulle få bedre kontakt med naturen og optimale lysforhold.

LIKEVEKT: Pålene er plassert i et  som gir  balanse, stabilitet og likevekt. FOTO: Taylor Deupree
LIKEVEKT: Pålene er plassert i et som gir balanse, stabilitet og likevekt. FOTO: Taylor Deupree Vis mer

Huset består av tre etasjer, med tre soverom, tre bad, kjøkken, stue og TV-stue.

Les også:

SYMBOLSKE PÅLER: Søylene skal visualisere trærne i skogen rundt huset. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC
SYMBOLSKE PÅLER: Søylene skal visualisere trærne i skogen rundt huset. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC Vis mer

Her ligger de kuleste interiørbildene

Huset fra 1930-årene ble totalforvandlet

GOD UTSIKT: Arkitekten satte inn et stort vindu i den ene enden av huset. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC
GOD UTSIKT: Arkitekten satte inn et stort vindu i den ene enden av huset. FOTO: Reese Campbell/Method Design PLLC Vis mer

Her er Norges mest spennende hus

Voksenyoghurt best for barn

PROFILERT VEGG: På den ene, innvendige veggen har arkitekten tatt igjen profilene fra de dype vinduene. FOTO: Taylor Deupree
PROFILERT VEGG: På den ene, innvendige veggen har arkitekten tatt igjen profilene fra de dype vinduene. FOTO: Taylor Deupree Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.