Plugg inn - Nå kommer hybridene

Avgiftsrabatt og gratis elektriske krefter gjør ladbare hybrider til svært attraktive kjøp. I år tar det av.

EN STRØM AV LADEHYBRIDER: Bransjen står en eksplosjon av ladehybrider. (Foto: BMW)
EN STRØM AV LADEHYBRIDER: Bransjen står en eksplosjon av ladehybrider. (Foto: BMW) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De store bilprodusentene har tatt ladegrep. I løpet av 2017 år har både Audi, BMW, Mercedes, Volvo ladbare hybrider i de fleste segmenter. Det begynner for alvor i år.

Fra og med i år gis ladbare hybridbiler et fradrag i vektkomponenten i engangsavgiften på 26 prosent. Før var det 15 prosent av bilens vekt som slapp vektavgift. Økningen får utslag på de ladbare nybilenes innkjøpspris - og aller mest på de tunge ladehybridene.

Så mange vil ha ladbare hybrider

Videre favoriserer avgiftene hybridbiler med lav effekt på drivstoffmotoren og høy effekt på batterimotorene. Det er nemlig bare kreftene fra drivstoffmotoren som avgiftslegges. - Ladbar Hybrid er blant de viktigste komponentene for Mercedes-Benz satsning de nærmeste årene. I 2017 har vi ikke to hybrider som nå, men hele ti modeller tilgjengelig forteller kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz, Christoffer Nøkleby.

Mercedes til Skoda-pris

I dag selges Mercedes-Benz S500e og C350e. Neste bil ut er GLE, som er en faceliftet ML med Mercedes nye modellbetegnelse, nytt infotainmentsystem og oppgradert med de nyeste systemene. Bertel O. Steen tror de kan selge alle bilene de får tak i dette året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.