«SHELLY»: Øya, som har fått kallenavnet «Shelly» dukket plutselig opp utenfor North Carolina, USA. Den skal være rundt 1,6 kilometer lang. Myndighetene advarer mot å besøke den. Video: CNN Vis mer

«Shelly Island»

Plutselig dukket en ny øy opp utenfor USA. Nå advarer myndighetene mot å besøke den

Øya kan forsvinne like fort som den ble til.

(Dagbladet): På Nord-Carolinas kyst Cape Point dukket det i april opp noe helt nytt.

Ei øy oppsto nesten over natta.

Nå har det kommet bilder av den.

Øya, som er laget av sand, skal være rundt 1,6 kilometer lang.

Dronebilder

Fotografen Chad Koczera var på ferie med forloveden sin da han oppdaget øya.

- Vi innså at vi ikke kunne nå den til fots, så jeg sendte dronen min opp for å sjekke, forteller han CNN Travel.

  • Se video av øya øverst i saken.

«Shelly Island», som noen har døpt den, skal være et paradis for skjellsamlere. Dette kan virke fristende for nysgjerrige besøkende som gjerne vil utforske nykomlingen.

- Farlig

National Geographic beskriver havet som omringer øya som et av kontinentets mest brutale, og at det for sjømenn er kjent som «Atlanterhavets kirkegård».

Myndighetene ber derfor folk holde seg unna øya, og ikke svømme mot den på grunn av det dype vannet og de sterke strømmene rundt øya.

- Å reise til øya bør kun gjøres av den som er erfaren med for eksempel kajakk og som passer seg for de sterke strømningene i området, sier Dave Hallac, inspektør for Cape Hatteras National Seashore til CNN.

Han sier også at kystlinja er i konstant forandring, og at den kan forsvinne like fort som den oppsto, mest sannsynlig innen et år.

SE FORSKJELLEN: Stranda på den irske øya Achill forsvant for 33 år siden. I løpet av åtte dager i april 2017 kom den tilbake. Video: Sean Molloy / Achill Tourism Vis mer