Politiet: - Nordmenn er ikke flinke nok!

Fem enkle steg mot en utbredt og farlig kriminalitet.

POPULÆR KILDE: Det sendes mye sensitivt som vanlig post i Norge. Dermed har ID-tyveriene en kilde til opplysninger de trenger for å svindle deg. Foto: COLOURBOX.COM
POPULÆR KILDE: Det sendes mye sensitivt som vanlig post i Norge. Dermed har ID-tyveriene en kilde til opplysninger de trenger for å svindle deg. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: - Kunder er elendige til å ta vare på personlig informasjon, sa fagsjef Jan Daniel Juniszewski i Finans Norge under IDentitet 2014-konferansen i Oslo denne uka.

Her møtes bransjen for å snakke om det som de siste årene har blitt et utbredt problem i Norge: ID-tyveri. Kort fortalt går dette ut på at andre utgir seg for å være deg, og på den måten for eksempel kan stikke av med pengene dine.

Nøyaktig hvor utbredt ID-tyveri har blitt er det ingen som vet, for systemene mangler. Bankene skylder på myndighetene, politiet skylder på lovverket, og resultatet er null oversikt og tall som bare er anslag.

- Men selv om vi ikke kan tallfeste det, vet vi at det er et økende problem, understreker Juniszewski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer