Pølsebrød-test: Stappfulle av raske karbohydrater og fattige på fiber

Velg heller salat eller lompe om du skal tenke sunnhet.

LITE FIBER:Velger du et av de største brødene i denne testen, vil du få i deg 200 kalorier fra brødet og 150 kalorier fra pølsen, altså 350 kalorier til sammen. Spiser du ofte pølser, er det kanskje noe å tenke på? Foto: ERIK HELGENESET
LITE FIBER:Velger du et av de største brødene i denne testen, vil du få i deg 200 kalorier fra brødet og 150 kalorier fra pølsen, altså 350 kalorier til sammen. Spiser du ofte pølser, er det kanskje noe å tenke på? Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Som hamburgerbrød er pølsebrød en type brød som minner på en mellomting av loff og bolle.

Siden de aller fleste pølsebrød er laget av finmalt mel, er disse brødene stappfulle av raske karbohydrater og fattige på fiber.

Et unntak er et par typer som inneholder litt mer fiber enn de andre.

Bramat tester wienerpølser

Metter dårlig Pølsebrød og annen brødmat laget på finmalt mel, gir svingende blodsukker og metter dårlig.

Ønsker du en pølsemiddag som metter og som ikke gir deg for mye raske karbohydrater, bør du altså styre unna pølsebrød. Spis heller litt ekstra salat ved siden av, og velg pølser med en høy kjøttprosent.

Er du derimot en av dem som ellers spiser sunt og som ikke sliter med vekten, er det selvfølgelig ikke noe i veien med å velge pølsebrød en gang i blant.

Ønsker du å velge det sunneste pølsebrødet, bør du gå for typene som inneholder mest fiber. Ellers er det minimale forskjeller rent ernæringsmessig mellom de ulike pølsebrødene i denne testen.

Et tips kan likevel være å velge de minste typene, ettersom du da får i deg mindre brød per pølse du spiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer