Porsche på hemmelig Norges-tokt

Porsche tester nye modeller i Norge. Se bildene.

I NAMDALEN: Porsche-kolonnen, med en rekke maskerte 911- og Boxster-modeller, stoppet i Namdalen i Nord-Trøndelag. Foto: Finn Åge Forås
I NAMDALEN: Porsche-kolonnen, med en rekke maskerte 911- og Boxster-modeller, stoppet i Namdalen i Nord-Trøndelag. Foto: Finn Åge ForåsVis mer

Både sportsbilikonet Porsche 911, den herlige, åpne innstegsmodellen Boxster og den kjøreglade innstegs-coupéen Cayman nærmer seg utskiftning. Det betyr også at Porsche driver hardtesting av etterfølgerne.

Porsche har nettopp vært i Sverige for vintertesting, og de kjørte gjennom Norge på turen tilbake til Tyskland. En observant Vi Menn Bil-leser, Finn Åge Forås, kom over en stor Porsche-kolonne i Trøndelag i går.

- Bilene sto ved Heia Gjestegård i Namdalen i Nord-Trøndelag, forteller Forås. - Kortesjen var på vei sørover.

Med andre ord er det stor sannsynlighet for at flere av dere har sett de kamuflerte testbilene i løpet av gårsdagen eller i dag.

Og her ser du bildene Porsche ikke vil at du skal se.

Lavere og lettere 911 Neste 911, med internkode 991, skal etter planen presenteres på den store bilutstillingen i Frankfurt i september. Du kan være trygg på at de sportslige genene videreføres.

Bilen blir noe lengre enn dagens modell - som du kan lese tester av her - samtidig blir den enda lavere. Finsliping av produksjonsteknikk og materialvalg gjør dessuten at vekten forventes å bli lavere, i tillegg til at oppgraderte motorer vil bidra til at forbrukstallene reduseres noe.

911 vil komme i en rekke varianter, med og uten turbo, med og uten fast tak, som Targa, og i mer eller mindre rendyrkede racingutgaver. Mange av utgavene får også firehjulsdrift.

Rimeligere Boxster? Boxster, Porsches rimeligste modell, skal sannsynligvis også presenteres i høst - eller tidlig neste år. Konseptet blir det samme som før; en lav bil med stofftak, og motoren bak de to setene.

Bilen ser ut til å bli litt lengre og bredere enn dagens modell, noe som gir mer innvendig plass. Men eksteriøret blir - som med den nye 911 - mer en evolusjon enn noen revolusjon.

STØRRE: 911 blir litt større, men samtidig mer effektiv. Og sikkert minst like sportslig som før. Foto: Finn Åge Forås
STØRRE: 911 blir litt større, men samtidig mer effektiv. Og sikkert minst like sportslig som før. Foto: Finn Åge Forås Vis mer

Også her fokuseres det på vektreduksjon, noe som både kommer kjøreegenskaper, prestasjoner og forbruk til gode. Dagens motorer oppgraderes for mer kraft og lavere forbruk, og det har i mange år gått rykter om at Boxster også skal komme med en firesylindret motor.

Denne skal i tilfelle hentes fra VW-konsernet, der de har fine og spreke tolitere med relativt fornuftig forbruk. For eksempel kan turbomotoren fra Golf R, eller den litt svakere fra Golf GTI, være aktuelle.

Christian Stenbo hos den norske Porsche-importøren bekrefter at dette er 911 på vintertesting, men noe ytterligere informasjon vil han ikke ut med. Stenbo meddeler for øvrig at neste Boxster ikke skal vises på Frankfurt-utstillingen i høst.

En stor takk til Finn Åge Forås for at han ville dele bildene sine med oss - og dere!

Les også: Over 500 biltester finner du her
Her er alle våre Porsche-tester
Dette er de fem beste familiebilene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TESTPAR: Dette er neste generasjon 911 og Boxster - på hemmelig test i Norge. Foto: Finn Åge Forås
TESTPAR: Dette er neste generasjon 911 og Boxster - på hemmelig test i Norge. Foto: Finn Åge Forås Vis mer