RETT HJEM:  Nå kan dine egne feriebilder sendes rett hjem som postkort fra mobilen. Foto: DIRIMA / NTB SCANPIX
RETT HJEM: Nå kan dine egne feriebilder sendes rett hjem som postkort fra mobilen. Foto: DIRIMA / NTB SCANPIXVis mer

Posten vil ta revansj for at vi sender færre postkort på ferie

Bare 21 prosent sender kort som i gamle dager.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): SMS og MMS har for lengst slått ut postkort når det gjelder å holde kontakten med de hjemme når vi er på ferie.

I en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for reisebyrået Ticket, svarer 74 prosent at de sender SMS når de er på ferie.

48 prosent ringer, 40 prosent oppdaterer sosiale medier, 14 prosent sier de sender ett eller noen få postkort, mens bare 7 prosent sender flere postkort. 

Vil ha kort Da Ticket gjorde samme undersøkelsen for fem år siden, svarte 73 prosent at de sendte postkort hjem i ferien.

- Nei, jeg synes ikke det er så rart at noen fortsatt velger å sende postkort, sier markedssjef i Ticket Ellen Wolff-Andresen.

- Jeg tror kanskje ikke det er for sin egen del, men fordi de vet at mottakere ønsker seg kort istedenfor SMS.

Noen er lidenskapelige samlere av postkort, mens for den eldre garde så er det «tradisjon» at de skal ha postkort av dem som er på tur, mener Wolff-Andresen.

Antakelig får de både SMS og postkort fra dem som er på reisefot.

SMS er statusoppdateringen der og da, mens postkort er samleobjektet, mener Ellen Wollf-Andresen.  

På mobilen Selv om SMS og MMS har tatt over for fysiske kort du sender i posten, velger stadig flere nå å sende postkort fra mobilen. 

Det er enkelt - bare å laste ned bilde fra mobil eller PC, skrive en hilsen og sende. Du betaler direkte med Visa eller Mastercard.

Alt via Posten.no som på denne måten tar revansj for den minkende postkorttrafikken. Du kan også bestemme hvilken dato mottakeren skal få kortet.

- Vi har ikke tall på hvor mange som sender fra utlandet. Men vi ser at det er i all hovedsak i feriene utsendelse av postkort skjer via denne løsningen, sier John Eckhoff, pressesjef hos Posten.no.

- Det er morsomt å registrere at trenden med å sende fysiske postkort med mobilen er økende, sier han.

Sosiale medier Tickets undersøkelse viste også at aldersgruppen mellom 18-29 år bruker Instagram og oppdateringer av sosiale medier i større grad enn gjennomsnittet.

De som er over 50 år holder i større grad kontakten gjennom telefonsamtaler, E-post og postkort enn den gjennomsnittlige nordmann- eller kvinne.