Professor:

- Preikestolen ikke så viktig for Sandnes

Striden om landemerket Preikestolen handler mest om politisk stolthet og får ikke så mye å si økonomisk, spår professor Håvard Hansen

BERØMT: Landemerket Preikestolen i Rogaland. Foto: NTB Scanpix
BERØMT: Landemerket Preikestolen i Rogaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reaksjonene var mange og sterke da det ble kjent at det Kommunal- og moderniseringsdepartementet har vedtatt at grensen mellom kommunene Forsand og Strand skal flyttes. Det innebærer nemlig at turistmagneten Preikestolen i Rogaland i framtiden havner i Strand og ikke i nye Sandnes kommune.

Professor Håvard Hansen ved Norsk Hotellhøgskole mener til sjuende og sist det ikke får så mye å si for Sandnes at kommunen mister Preikestolen.

– Det handler nok mer om stolthet, at man har tapt kampen om hvor blyantstreken skal gå, sier han til Stavanger Aftenblad.

Sterke reaksjoner

Diskusjonen om Preikestolen har vært sentral i kommunesammenslåingsdebatten i Rogaland. Onde tunger har hevdet at ønsket om å kunne markedsføre kommunen med turistmagneten var hovedmotivasjonen da Sandnes gikk for sammenslåing med Forsand. Den nye justeringen innebærer at området nord for Lysefjorden, der Preikestolen ligger, skal tilhøre Strand kommune. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Halleluja, jubler tidligere Forsand-ordfører Ole Tom Guse (KrF) på Facebook. Han var i sin tid sterkt imot sammenslåing av kommunene. Og mens Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) sa han ikke i «sin villeste fantasi» hadde tenkt dette skulle skjedd, kalte varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) kommunalminister Monica Mæland (H) en tragedie for Sandnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer