Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Problemene med e-Golf skal være løst

Etter flere utsettelser ser det ut som om utfordringene er løst.

VENTETID: Kunder som ønsket seg varmepumpe, har ventet lenge. Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO
VENTETID: Kunder som ønsket seg varmepumpe, har ventet lenge. Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Etter at 1.200 biler ble bestilt på 3,5 time, blir det ingen overraskelse om VW e-Golf blir en av de mest solgte elbilene her til lands. Men rett etter drømmestarten, startet også problemene.

Svært mange av bilene har nemlig blitt holdt igjen på fabrikken i Tyskland.

Utfordringene har ligget i programmeringen av de installerte varmepumpene, for de kundene som bestilt bilen med dette ekstrautstyret.

Bilene ble opprinnelig satt i produksjon i uke 37. Så ble de holdt tilbake til uke 45 for å gjennomgås ytterligere, og denne forsinkelsen forplanter seg helt fram til uke 51.

Bilene kommer i januar - Bilene skal omprogrammeres frem til uke 51, men deretter blir de altså sendt til Norge, bekrefter idag produktsjef Jan Tore Kopperud til Dinside.

I praksis vil de si at de første bilene vil bli levert til norske kunder i løpet av januar 2015.

UTFORDRINGEN: Det er programmeringen av varmepumpene som er årsaken til forsinkelsene. Nå skal problemet være løst.  Foto: VW
UTFORDRINGEN: Det er programmeringen av varmepumpene som er årsaken til forsinkelsene. Nå skal problemet være løst. Foto: VW Vis mer

LES TEST AV VW e-GOLF

Han legger til at VW valgte å heller holde bilene tilbake, for på den måten å slippe tilbakekalling i ettertid.

Hvorfor? En varmepumpe til e-Golf står på listen over ekstrautstyr, og kan i praksis utgjøre en forskjell på 20 prosent i rekkevidde. Derfor er det mange norske kunder som har bestilt bilen med varmepumpe, en løsning som ikke kan ettermonteres.

Tillegget i prisen for varmepumpen er 6.500 kroner, men dette utstyret antas å få stor betydning den dagen bilen skal selges igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling