Prøv denne, og du vil få en ny favoritt

Perfekt på kalde vinterdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Løk er som poteten, den kan brukes til nesten alt. Og med alle sine sunne vitaminer og næringsstoffer, er løk en perfekt råvare på kalde vinterdager.

En rykende varm og velduftende kjele med løksuppe smaker godt for både liten og stor.

- Løken blir så mild og god når den får koke en stund. Mange tenker at løk har en sterk og dominerende smak, men straks den varmebehandles, så kommer sødmen fram, sier Karla Siverts.

Hun blåser forsiktig på en skje med varm løksuppe og smaker grundig.

- Litt mer pepper, og litt ekstra timian - så er denne suppa klar til servering, smiler Karla.

Må koke lenge Hun har kokt løksuppa med både oksehaler og bacon, og den har kokt lenge. Det tar litt tid før kjøttet på oksehalene slipper beinet. Først da er suppa ferdig.

- Oksehale er en glemt råvare. Man må nok til en slakter eller en god kjøttdisk i en større matbutikk for å få tak i det. Har de ikke, så be dem bestille! Oksehaler gir fra seg masse god smak, og er helt nydelig i supper og gryteretter, sier Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer