Du leser nå Dagbladet Pluss

Vintest

Prøv en stjernevin til julematen

Pinot gris, riesling, chenin blanc og grüner veltliner er alle druetyper som kan fungere bra til ribba.

HVITT ELLER RØDT: Når ingenting egentlig passer perfekt, tyr man gjerne til de hvitvinene som «passer til alt»: champagne og riesling. Eller et glass rødvin til pinnekjøttet. Foto: Lisbeth Michelsen
HVITT ELLER RØDT: Når ingenting egentlig passer perfekt, tyr man gjerne til de hvitvinene som «passer til alt»: champagne og riesling. Eller et glass rødvin til pinnekjøttet. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Julemat og vin kontra øl og akevitt er en diskusjon som dukker opp hvert eneste år. Det enkle svaret er at begge deler fungerer fint så lenge man unngår et par fallgruver.

Norsk julemat er preget av distinkte smaker med både fett, sødme, salt og lut som definitivt krever sin vin.

Lutefisk er noe av det mest særegne vi har og krever spesifikke viner for å fungere. Rødvin er uaktuelt, og det samme gjelder fatlagrede hvitviner.

De litt rikere variantene

Riesling, grüner veltliner og andre viner i samme stil vil med sin fruktighet og friske karakter kunne håndtere maten godt. Det er spesielt de litt rikere variantene som GG, smaragd eller tilsvarende som fungerer best.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.