OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA MED SOPP: Kantareller er nydelig og blir enda bedre med dill, gressløk og fløte. Foto: Erik HannemannVis mer

Prøv kantareller i pasta

Sopp blir ikke bedre enn dette.

Nå er det masse kantarell i skogen. Og enda bedre: Masse kantarell i butikken!

Det gjør det enklere.

I ulike perioder får jeg dilla på forskjellige pastasauser. Og når jeg vender tilbake til pastasausene, minner de meg om ulike faser.

Denne nydelige sausen med røkelaks minner meg om dagene på Blindern, for eksempel. Senere har jeg funnet mange pastasauser som er mye billigere, og det hadde vært inderlig kjekt å vite den gangen.

Jeg tenker på pepperspagetti og den italienske klassikeren som er nesten gratis; Spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Senere har jeg utviklet sansen for hjemmelaget, irrgrønn pasta: Ristede pinjekjerner kjøres i stavmikseren med hvitløk, olje, en potte basilikum og olivenolje... Pesto!

Og så vet jeg at jeg aldri kan gå lei av spagetti carbonara når du lager den på denne måten.

Bedre pasta - bedre liv Jeg er av dem som mener at en pastasaus kan forbedre livet. Kraftig. Hvorfor? Jo, fordi pastaen er hverdagshelten som de fleste spiser hver eneste uke. Og en ny pastasaus spriter opp tirsdagene i oktober (som det jo er mange av).

Denne pastasausen er enkel. Den er proppfull av kantareller som kokes inn i en tykk saus og smaksettes med hvitløk, gressløk og masse dill.

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
De beste oppskriftene med sjokolade
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.